HÍREK  2017. május 06.      969
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közös cél a piac rendbetétele

A piaci társasház tagjai és a zöldséges soron dolgozók kezében van a döntés: elfogadják-e az önkormányzat ajánlatait a kispesti piac környezetének rendbetételére – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Kertész Csaba alpolgármesterrel, valamint a polgármesteri hivatal illetékes irodáinak vezetőivel együtt tartott megbeszélést a piacosok képviselőivel.

kossuth-teri-piac

Régóta húzódó problémára születhet hamarosan mindhárom fél számára megfelelő megoldás, mert korrekt együttműködési lehetőséget ajánlott a Kossuth téri piac rendbetételére az önkormányzat. A kispesti piacon lévő társasház képviselőivel történt tárgyalás után néhány héten belül arra az ajánlatra várunk választ, hogy a kispesti arculati kézikönyvben megfogalmazottak figyelembevételével elkészített és bemutatott tervek szerint megkezdődhet-e az üzletház homlokzatának rendbetétele és reklámhordozóinak egységesítése, amelynek mintegy 25 millió forintos költségének felét, városképi megfontolások miatt az önkormányzat, a másik felét pedig a társasház állná – tudtuk meg a polgármestertől.

Gajda Péter a zöldséges soron dolgozókkal való tárgyalással kapcsolatban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a piacosok nem tartják megvalósíthatónak az önkormányzat által építészhallgatói tervpályázatra elkészített és bemutatott terveket, elképzeléseket, mint ahogy azzal sem értettek egyet, hogy a teljes mértékben önkormányzati kivitelezésben elkészülő felújítás után a jövőben bérlőként dolgozhatnának tovább. A megbeszélés során a piacon dolgozók képviselői inkább azt támogatták, hogy az önkormányzat és a piacosok közösen készíttetnek tervet, amelynek költségei az önkormányzatot terhelik, míg a beruházáskor elkészült felépítmények a zöldséges soron dolgozók költségén készülnének el, így ott a jövőben is tulajdonosként a telek használatáért fizetve működnének tovább. A polgármester elmondta, bízik benne, hogy hamarosan lesz közös, mindkét fél számára megnyugtató megoldás. Az önkormányzat nyitott a javaslatra, hiszen a cél az, hogy hosszú távon is jó megoldás szülessen, a piacosok kulturált körülmények között dolgozhassanak, a kispestiek pedig fedett, korszerű piacon vásárolhassanak.