HÍREK  2017. május 18.      1,393
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tavaszra elkészül az utánpótlás centrum

Akár már az év végére elkészülhet, de 2018. február 22-én mindenképpen átadják a Dél-Pesti Utánpótlás Centrumot a Főkert Zrt. egykori kertvárosi telephelyén. A 13 hektáros területen jelenleg földmunkák folynak, de hamarosan megkezdődik a Honvéd Akadémia központjának (iskola és kollégium) építése – mondta Végh Gábor, a Pharos95 Kft. ügyvezetője azon a bejáráson, amelyen a Városháza vezetői, Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, valamint a hivatal illetékes irodáinak vezetői megnézték a beruházást.

 

A képre kattintva galéria nyílik. (23 kép)

Három hónap alatt mintegy 60 ezer köbméter földet mozgattak meg munkatársaink pusztán csak azért, hogy a Főkert Zrt. egykori kertvárosi telephelyéről elszállítsák az üvegházak, a 22 méter magas kémény és a régi épületek maradványait, valamint a 10 ezer négyzetméter területű, mintegy egy méter mély lápos, mocsaras terület földjét. Ennek helyére az elkövetkező napokban csaknem 100 ezer köbméter új földet mozgatunk meg csupán a feltöltéshez – sorolja számokban is az építkezés legfontosabb jellemzőit a beruházással megbízott Pharos95 Kft. ügyvezetője, Végh Gábor, aki még elmondja azt is, hogy a terület feltöltése után legelőször a hatszáz fős, közös lelátós, két sportpálya, egy műfüves és egy élő füves, épül majd meg. De jó ütemben halad a Honvéd Akadémia központjának (iskola és kollégium) építése is, hiszen már 8 méter mélyen a földben van az a 250 darab betoncölöp, amely tartja majd a kétezer négyzetméter alap- és hatezer négyzetméter összterületű, kétszintes intézményt. Mivel a területre 5 élőfüves és három műfüves pálya épül majd, ezért a szükséges öntözővíz biztosítására két, egyenként 200 ezer liter víz tárolására alkalmas tároló is épül – összegezte a beruházó.

Gajda Péter polgármester elismeréssel szólt a látottakról, és örömmel nyugtázta, hogy „jó kézben” van a beruházás, hiszen egy olyan cég kapta a megbízást, amelynek óriási tapasztalata van a hasonló építkezések kivitelezésében. Úgy vélekedett, hogy a kispestiek hamarosan egy sokkal rendezettebb, biztonságosabb területet kapnak majd vissza. Örömmel vette tudomásul, hogy a kerület lakói számára is elérhető lesz az a több mint egy kilométer hosszú futókör, amely szintén a beruházás része, és nem nehéz megjósolni, hogy ugyancsak népszerű lesz. De nem szűnik meg a területen átfolyó patak sem, ám új medret kap az építkezés végére. Gajda Péter elmondta azt is, hogy a kezdeti távolságtartás után a kertvárosiak mostanra érdeklődéssel kísérik figyelemmel az építkezés különböző fázisait, és az új létesítménnyel nem csak a Budapesti Honvéd FC labdarúgócsapata gazdagodik majd.

A bejáráson Budapesti Honvéd FC-től szintén résztvevő Gács Pál ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta: a beruházó, a Nemzeti Sportközpontok az építkezés megkezdésekor kikérte a Honvéd FC szakembereinek a véleményét, hiszen az új akadémiai épület megépítéséhez szükség volt az elmúlt tíz esztendő tapasztalataira is. Az ügyvezető ezúton is tájékoztatta a kispesti szurkolókat, hogy hamarosan megkezdődik a Bozsik stadion felújítása is, ezért ez év decemberében a stadiont „átadják” az államnak, így 2018 januárjától a Honvéd FC hazai mérkőzéseit a közeli MTK stadionban játsszák majd.  


Címlap
Önkormányzat
A kerület működése
Ügyintézés
Kispest
Kapcsolat
Választások-szavazások
Intézményi étkezésbefizetés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Archívum
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Archívum