HÍREK  2017. november 20.      1,362
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fődíjat kapott Kispest a Virágos Magyarországért versenyben

A budapesti kerületek kategóriában Kispest nyerte a fődíjat az idei Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben. A versenyre tucatnyi fővárosi kerület nevezett. Elismerést kapott a kerület a közösségi kertekért is. A díjat Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Tichy Judit, a Zöldprogram Iroda vezetője és Márkus Edit, az iroda munkatársa vette át a Veszprémben rendezett díjkiosztón, pénteken.

viragos03-2017

A Virágos Magyarországért verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, az életminőség javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

A zsűri a bírálat során figyelembe veszi a település gondozottságát, tisztaságát, egységes képét, a település zöldfelületi programját, fejlődését, a közösségi részvételt, a lakosság és a civil szervezetek bevonását, a település látogató- és vendégbarát szemléletét, az önkormányzat fenntartói szerepét és stratégiai gondolkodását, a nevelési-oktatási intézmények környezettudatos programját és eredményeit, a korszerű hulladékgazdálkodást és megújuló energia felhasználását. Kispesten júliusban jár a szakmai zsűri, 11 kerületi helyszínt tekintettek meg.

viragos01-2017

Az újabb „zöldsiker” jól mutatja a 2006-ban indult, a tisztább, élhetőbb és virágosabb Kispest megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram eredményességét. Azóta a Virágos Magyarországért versenyben szép sikereket ért el a kerület: 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben a főváros különdíját, 2013-ban pedig a főváros fődíját kapta meg Kispest. 

viragos02-2017