HÍREK  2018. február 19.      1,052
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségmegőrző napot tartottak a KMO-ban

Harmadik alkalommal rendezett komplex, prevenciós egészségmegőrző napot a KMO Művelődési Ház szombaton. A rendezvényen a hagyományos medicina mellett nagy hangsúlyt kaptak a természetgyógyászati eljárások és az alternatív gyógymódok.

Egészségmegőrző napot tartottak a KMO-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Sokszínűség és komplexitás jellemzi az egészségnapunkat, amelyen a megelőzésen van a hangsúly, hiszen az egészség olyan érték, amire különösen vigyáznunk kell. A nyugati és a keleti gyógyászat mellett az alternatív terápiák és a hagyományos szűrőprogramok is a prevenciót szolgálják – mondta el lapunknak az egészségprogram szervezője. Nyilas Gabriella szerint a szűrések, a mozgásos programok, az egészséges étkezést népszerűsítő büfé és az előadások, a gyógyító ásványok és egészségvédő termékek kiállítása és vására, valamint a lelki egészségre fókuszáló programok mind nagyon népszerűek, a kispestiek örömmel jönnek az egészségnapra minden évben. A KMO művelődésszervezője azt is elmondta, hogy a szolgáltatások többségét ingyenesen vagy nagyon kedvező áron vehették igénybe a kispestiek.

A hagyományos szűrővizsgálatokat – vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és testzsírmérés – a Kispesti Egészségügyi Intézet munkatársai végezték. Lehetett jelentkezni reiki- és kristálykezelésre a Jóság Tava Alapítvány termében. Ötféle bemutató – örömtánc (Fáklya MMárta), Etka jóga (Bujtor Éva), gerinctorna (Romhányiné Kovéács Mária), pilates (Nagy Melinda), tibeti hangtál (Lőrincz Istvánné) –, a Nagyteremben egészségvédő termékek, natúr kozmetikumok, könyvek, gyógyteák, gyógyszappanok, gyógyító ásványok és ékszerek kiállítása is várta az érdeklődőket.

Az alternatív gyógyászat keretében volt funkcionális, valamint biorezonanciális állapotfelmérés, életvezetési tanácsadás, Bowen-kezelés, bőrápolás és arckezelés, hajápolási tanácsadás. Jelentkezni lehetett nyirok-, hát-, nyak- és vállmasszázsra, a Tündérliget Pékség és Cukrászda egészséges ételek büféjében salátákat, makrobiotikus (tej-, tojás-, gluténmentes), valamint paleo és vegetáriánus ételeket, gyógyteákat, gyümölcsleveket, lehetett kóstolni és vásárolni.

Az előadások palettáján asztrológia (Gálfi Irén), művészetterápia (Mészáros Eleonóra), helyes étkezés (Dobák Zita), akupresszúra (dr. Bittó Gyula), meseterápia (Náfrádi Anikó) szerepelt Szabó Andrea Krisztina záró meditációjával.