HÍREK  2018. április 04.      1,158
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Puskás Ferencre emlékeztek

Kispest Díszpolgára, az Aranycsapat kapitánya és a Nemzet Sportolója 91 éve született. Ebből az alkalomból tartottak megemlékezést KÖKI Terminál melletti szobornál.

Puskás Ferencre emlékeztek
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Ismét együtt emlékezünk az egyik legnagyobb magyarra, itt az ország és Budapest első Puskás-szobránál, amelyet 2013-ban állíttatott az önkormányzat. Puskás Ferenc embersége, sportolói nagysága példakép és még sokáig az is marad mindenki számára – fogalmazott ünnepi beszédében Kispest polgármestere. Gajda Péter arról is beszélt, hogy a kerület méltóképpen ápolja a klasszis Honvéd-futballista emlékét: utca és iskola viseli nevét, egykori iskolája és a Bozsik Stadion falán emléktábla, valamint egy-egy iskolai és köztéri szobor emlékeztet a nagyszerű sportemberre Kispesten.

Szurgent Lajos a Budapest Honvéd FC, Dunai Antal az MLSZ képviseletében emlékezett Puskás Ferencre, majd a megjelentek a szobor előtt hajtottak fejet. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, Burány Sándor országgyűlési képviselő, a Budapest Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán, az MLSZ részéről Dunai Antal, a Puskás Alapítvány nevében Fenyvesi Dezső és Dudás Györki Tamás, a Sportújságírók Szövetsége képviseletében Mravik Gusztáv koszorúzott.