HÍREK  2018. április 27.      1,945
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyár elején indulhat a wekerlei piac átépítése

Elkészültek a tervek, május végén, június elején megkezdődhet a wekerlei kispiac átépítése – derült ki a mai egyeztetésen, a Városházán, amelyen Gajda Péter polgármester mellett Bernát Péter a Polgármesteri Kabinet Iroda vezetője, Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezetője és vadon Etelka, a Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetője vett részt.

Nyár elején indulhat a wekerlei piac átépítése
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Száztíz millió forintot nyertünk a főváros TÉR_KÖZ pályázatán a wekerlei piac átépítésére, ez az összeg jóval kevesebb, mint amennyire pályáztunk, ezért még mintegy 60 millió forint saját forrást hozzá kell tennünk a beruházáshoz. Tél elejére befejeződhetnek előkészületi munkálatok, az új piac arculatában illeszkedik Wekerletelephez, a kispestiek és a wekerleiek kulturált körülmények között vásárolhatnak majd – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

A beruházást koordináló Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a piac átépítése két ütemben zajlik. Az első szakaszban a Gutenberg körút és a Nádasdy utca felőli oldal kerül sorra. Ez alatt a Pannónia utcai pavilonokban és az őstermelői asztalokon folyhat az árusítás. A második ütemben a Pannónia utcai részt építik át. Horváth Gyula elmondta, a 862 négyzetméteres terület 476 négyzetmétere épül be, 5 üzlethelyiséget, valamint egy közösségi helyiséget alakítanak ki, és visszakerülnek az árusítópultok is a területre. A teljesen önkormányzati tulajdonú komplexumban minden árus ugyanazt a nagyságú üzletet kapja vissza, mint amit eddig bérelt, és a bérleti díj sem változik.

Az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be a piac-átalakítási pályázatot a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ felhívására, és a támogatásról tavaly döntött a Fővárosi Közgyűlés. Ezt követően a piacosokkal, a Wekerlei Társaskörrel és az őstermelőkkel egyeztetve készültek el a tervek – tájékoztatta a kispest.hu-t Vadon Etelka, a Polgármesteri Kabinet Iroda Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetője