HÍREK  2018. szeptember 27.      1,433
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújulhat az egykori KRESZ-park

Döntött a Fővárosi Közgyűlés: Kispest 100 millió forintot nyert a 2018. évi Tér_Köz pályázaton a KÖKI melletti egykori KRESZ-park területének megújítására.

 kresz-park2016

A Tér_Köz Városrehabilitációs pályázaton nyert 100 millió forintból a KÖKI melletti egykori KRESZ-park területe újulhat majd meg – tudtuk meg Kispest polgármesterétől a szerdai közgyűlési szavazás után. Gajda Péter a pozitív döntés hátteréről elmondta azt is, hogy az eredeti előterjesztésben Kispest nem kapott volna támogatást, ám a közgyűlés megemelte 500 millió forinttal a támogatási összeget, így jutott a kispesti projektre is.

Kispest három pályázatot nyújtott be a 2018. évi Tér_Köz Városrehabilitációs felhívásra, amelyből a közgyűlési döntés alapján a Vak Bottyán utcai garázssor - Kosárfonó utca - Teleki utca - Eötvös utca által határolt területen lévő a KRESZ-park megújítását támogatja a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forinttal – mondta el Vadon Etelka, a Polgármesteri Kabinet Iroda csoportvezetője, aki évek óta gondozza az önkormányzat különböző pályázatait. Mint elmondta, a koncepciótervek még 2016-ban készültek közösségi tervezéssel, az ott élők bevonásával. Most az lesz a feladat, hogy az önkormányzat megvizsgálja, ebből a támogatási összegből és a kötelező önerőből (53 millió forint) a park mely elemei újulhatnak, illetve a korábbi tervekből milyen elemek valósulhatnak meg.

A fővárosi előterjesztésből kiderült 17 kerületi önkormányzat összesen 26 projekttel pályázott. A projektek támogatására a kiírás szerint Budapest Főváros Önkormányzata 2018. évi költségvetésében 2 milliárd forint állt rendelkezésre, ezt „toldotta” meg a közgyűlés.