HÍREK  2018. október 08.      1,384
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önerőből működik a komposztálási program

Idén az önkormányzat már maga finanszírozta a komposztálási programot, az FKF. Zrt. nem támogatta azt. Csaknem másfél millió forintot fordított a folytatásra a kerület.

Önerőből működik a komposztálási program
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Kilencven kispesti család kapott ingyenesen komposztálóedényt és lombkomposztáló hálót az önkormányzat támogatásával pénteken és szombaton. A jelentkezők rövid tájékoztató előadás keretében vehették át az eszközöket a Forrásházban.

A Zöldprogram Iroda munkatársától megtudtuk, a 2008-ban indított lakossági komposztálási program keretében a mostanival együtt eddig mintegy 800 kispesti család jutott ingyenesen kerti komposztálóedényekhez és -ketrecekhez. Brázainé B. Tácia elmondta, sikeres a program, akik részt vesznek benne, szívesen csinálják, szakszerűen komposztálnak. Az Átalakuló Werkerle csoport folyamatosan nyomon követi munkájukat, hírlevelet küld az aktuális tennivalókról a komposztálással kapcsolatban.

Hozzátette, az önkormányzat szeretné jövőre is folytatni a programot, továbbra is lehet jelentkezni a programra névvel, lakcímmel és telefonos elérhetőséggel a zoldprogram@kispest.hu email címen. A Zöldprogram Iroda minden jelentkezést regisztrál, és a sorrend alapján biztosít lehetőséget a programban való részvételre.