HÍREK  2019. február 28.      1,414
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közösségi költségvetésből készülő fejlesztések 2019-ben

A január végén lezárult szavazáson, amelyen papír alapon és elektronikusan is lehetett szavazni, 2142 szavazat érkezett az idei közösségi költségvetéshez. A városvezetés a tavalyi összegnél 12 millió forinttal többet, összesen 42 millió forintot – városrészenként 6-6 milliót – költ fejlesztésre a helyi javaslatok alapján – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester a közösségi költségvetésre érkezett szavazatok összesítése után.

kertvaros

Igényfelméréssel kezdődött, majd a Fenntartható Zöldfordulat Munkacsoport által koordinált képviselői fórumok szervezésével készítették elő a szakemberek a Közösségi Költségvetés 2019-es programot, amely keretében városrészenként lehetett javaslatot tenni és szavazni a különböző fejlesztésekre. Már ősszel igen élénk volt az érdeklődés, mintegy 1200 javaslat érkezett a kispestiektől, amelyekből a szakemberek választották ki a városrészenként megvalósíthatókat. Ezt követte a szavazás, amelyen január végéig szavazólap kitöltésével és visszaküldésével, illetve elektronikusan arról dönthettek a kispestiek, hogy az egyes városrészekben mely projekt 2019-es megvalósítását szeretnék támogatni. A szavazásnál bármely városrészre, de a városrészeken belül csupán egy-egy javaslatra lehetett szavazni.

A városvezetés a tavalyi összeghez képest 12 millió forinttal többet, összesen 42 millió forintot – városrészenként 6-6 milliót – költ fejlesztésre a helyi javaslatok alapján. A tervek szerint a legtöbb szavazatot kapott javaslatot az önkormányzat 2019-ban megvalósítja.

A kispestiek szavazatai alapján várhatóan az alábbi programok megvalósítása kezdődhet meg 2019-ben:

Felső-Kispest 1: Rákóczi – József A. u. sarkán található játszótér fejlesztése

Felső-Kispest 2: Térfigyelő kamera kihelyezése a Móricz – Klapka u. sarkára

Felső-Kispest 3: Puskás Iskola udvarának felújítása

Felső-Kispest 4: 56-osok terén található játszótér felújítása, fejlesztése

Wekerle: Kutyafuttató a Győri Ottmár téren

Hagyományos Kispest: Térfigyelő kamera kihelyezése a Kisfaludy – Nádasdy u. kereszteződésébe

Kertváros: Kertvárosi fásítási program