HÍREK  2019. augusztus 08.      1,019
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a Puskás iskola udvara

A tanév kezdetére már egy megújult udvaron játszhatnak és levegőzhetnek a gyerekek a Puskás Ferenc Általános Iskolában. A kész udvart Gajda Péter polgármester tekintette meg Kránitz Krisztiánnal, a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMŰSZ) igazgatójával.

Megújult a Puskás iskola udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Bár már nem az önkormányzat feladata az iskolák fenntartása – lehetőségeihez mérten – támogatja az intézményeket. Korábban egy műfüves pályát építettünk a Puskás iskola udvarán, majd az iskola előtti parkolót tettük rendbe, most pedig elkészült az udvar balesetmentesítése – mondta el Gajda Péter polgármester. Az oktatási intézmény rendbetételéről a környéken élők döntöttek, amikor a közösségi költségvetés szavazásán javasolták, hogy a városrészre eső 6 millió forintból szüntessék meg az udvar balesetveszélyes elemeit. Az önkormányzat az eredeti tervektől eltérően egy 15 millió forintos keretből újította meg az udvar jelentős részét. Bízom benne, hogy a tankerület megoldja majd az udvar további rendbetételét – tette hozzá a polgármester.

Korábban több fa gyökere kiállt a földből, ezeket is megszüntették a VAMŰSZ szakemberei. Emellett növényhézagos támfalat építettek, aszfaltoztak, évelő és kétnyári növényeket telepítettek, padokat helyeztek el, valamint füvesítettek.