HÍREK  2019. szeptember 19.      753
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szüreti mulatság időseknek

Immár tizenegyedik alkalommal rendezett szüreti mulatságot nyugdíjasainak a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat az Ady Endre úti Lila Akác Idősek Klubjában.

Szüreti mulatság időseknek
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Bár délben még bográcsban készült az étel a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat hagyományos szüreti mulatságán a Lila Akác Nyugdíjas Klubban, a kora őszire forduló szelesebb időjárás a klubhelyiségbe kényszerítette az ide rendezvény résztvevőit. Ez azonban a hangulatra nem nyomta rá a bélyegét.

Az önkormányzat mindig odafigyel a kerületben élő időseket ellátó szervezetek, intézmények munkájára, és így a folyamatos párbeszédnek köszönhetően fejleszti, újítja fel azokat épületeket, ahol a szolgáltatásokat biztosítják. Így volt ez a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat öt idősek klubjával is, hiszen néhány évvel ezelőtt éppen a Lila Akácot újíttatta fel a kerület – mondta Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterekkel és Varga Attila önkormányzati képviselővel megtisztelte az időseket azzal, hogy ellátogatott a rendezvényre.

Balázs Piroska, a szolgálat igazgatója köszöntőjében a szüreti hagyományok rövid ismertetése után arról beszélt, hogy ezeken az eseményeken az a legfontosabb, hogy az itt lévők együtt legyenek és jól érezzék magukat. A rövid bevezető köszöntők után a Segítő Kéz Dalkör szüreti dalcsokrot adott elő Érik a szőlő, hajlik a vessző címmel Barta Anikó karvezető közreműködésével, majd a kora délutáni ebéd alatt a Honvéd Együttes két művésze, Gregus Anikó és Dobrozemszky Gábor adott zenés műsort, amelyet közös éneklés és táncmulatság követett.