HÍREK  2020. február 04.      5,321
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ebédbefizetés interneten is

Már nem kell a szülőknek borítékban a gyerekekkel beküldeni, vagy személyesen az intézményekben megjelenni, hogy befizessék a gyerek menzáját. Kényelmesen, egy gombnyomással akár otthonról, a munkahelyről is megtehetik – tudtuk meg a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) közétkeztetési csoportjának vezetőjétől, aki a leendő első osztályos szülőket is tájékoztatta a közétkeztetésről napokban.

menza-kicsi-jo

Mint azt Dr. Bernát Péterné Rácz Fatima elmondta, három lehetőség van az ebédbefizetésre: a Kispest alkalmazással, az interneten (bankkártyával vagy utalással), illetve készpénzzel az iskolában. A szülők alsós gyerekek esetében jelenleg 417 forintot, míg felsősök esetében 677 forintot fizetnek naponta. Tájékoztatása szerint internetes befizetéskor az önkormányzat honlapján kattintsanak az „intézményi étkezésbefizetés” ablakra, amely a GESZ honlapjára vezet, ahol csak követni kell az utasításokat, és könnyedén megoldható a befizetés.

Készpénzes befizetésre minden hónap 15. és 20. között kedden és szerdán 7 óra és 10 óra, valamint 14 óra és 17 óra között van lehetőség az iskolában. A pótbefizetés napja, mindig a következő hét hétfője, amikor 7 óra és 10 óra, valamint 14 óra és 17 óra között lehet befizetni.

A szülők különböző kedvezményeket is igénybe vehetnek a gyerekek után. Száz százalékos kedvezmény azoknak jár, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, illetve ahol a gyerekek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság. Ötven százalékos kedvezmény a tartósan beteg, vagy a sajátos nevelési igényű gyerekek után vehető igénybe. Ezen kívül a nagycsaládosok (három vagy több gyerek) is kedvezményt kapnak.

Lehetőség van az ebéd lemondására (másnaptól) is akár a kispesti alkalmazáson keresztül okostelefonon, interneten az intézményi befizetésnél, illetve az iskolában telefonon 7.30 óra és 9 óra között.

Az óvodák és iskolák aktuális étlapjai itt, valamint a gesz.kispest.hu/hetietlap oldalon olvashatók – foglalta össze a tudnivalókat a közétkeztetési csoportvezető.