CIVIL, EGYHÁZI ÉS NEMZETISÉGI HÍREK  2020. szeptember 22.      2,419
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A WTE nyilatkozata a Galvani körút útvonalterveiről

2020. szeptember 22-re online tájékoztatásra hívták a Wekerlei Társaskör Egyesületet, hogy bemutassák az útvonal változatokat. A terveket előzetesen a WTE nem kapta meg, azonban azok a különböző hírportálokon elérhetővé váltak. A WTE honlapján lévő cikk: http://wekerletelep.hu/blog/2020/09/21/a-wte-nyilatkozata-a-galvani-korut-utvonalterveirol/

A WTE nyilatkozatot adott ki, amelyben hangsúlyozza: elsődleges és legfontosabb cél, hogy az itt élők egészséges életmódhoz való joga ne sérüljön, életkörülményei ne romoljanak. Ehhez minimálisan szükséges a jelentős forgalomnövekedés elkerülése, a Határ út forgalmának csökkentése, a levegő- és zajszennyezés minimalizálása, a Kiserdő megóvása és az örökségvédelem-értékmegőrzés irányelveinek megvalósulása.

Az ismerhető nyomvonal tervek közül a fenti céloknak az a két változat felel meg, amelyek elkerülik a Határ utat és a Kiserdőt.

A Wekerletelep és a József Attila lakótelep közötti futó útvonal felvetése esetén elengedhetetlen, hogy az a lehető legrövidebb szakaszon, a teljes nyomvonalon kéreg alatt haladjon, a Kiserdő lehető legteljesebb megőrzésével.

A WTE nyilatkozatában egy olyan útvonalat is bemutat, amely megfelel ezeknek a feltételeknek, sőt általa további műszaki problémák is megoldást nyernek. Ezt az alternatívát Gajda Péter Kispest polgármestere is támogathatónak ítélte.

A WTE nyilatkozata Itt olvasható: http://wekerletelep.hu/wp-content/uploads/2020/09/Galvani_nyilatkozat.pdf

 hatarut-alternativa