Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyílászárók felújításának/cseréjének támogatása 2014-ben

Kispest Önkormányzata pályázatot hirdet nyílászárók felújításának/cseréjének támogatására a Kertvárosban.

ablak 

FIGYELEM!

Tisztelt Kispestiek!

A 2014. június 27-én kiírt nyílászáró pályázat első fordulójának értékelése megtörtént, a pályázók kiértesítése folyamatos. A támogatási szerződések megkötéséhez a lenti linkek között található támogatásiszerződés-mintát töltsék le, kérem, tanulmányozzák, és a szükséges adatok birtokában jelentkezzenek a Polgármesteri Hivatal Jogi irodáján szerződéskötésre. Időpont-egyeztetés érdekében előzetes telefonos bejelentkezés szükséges a 347-4519-es számon.

A pályázat II. fordulójára a jelentkezéseket a kiírás szerint a mai naptól november 15-ig tudjuk fogadni a Kertvárosból (a Képviselő-testület 706/2014.(IX.18.) határozata értelmében), a fennmaradt összeg erejéig, melynek mértéke mintegy 730.000,- Ft.

Tisztelettel:
Gajda Péter polgármester

Megvalósítás - Elszámolás - Gyakran ismételt kérdések (pdf)

Tisztelt Kispestiek!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. február 10-én tartott rendkívüli testületi ülésén a Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014 (II.10) önkormányzati rendelet elfogadásával döntött a nyílászáró programra biztosított keretösszegről. A Fejlesztési Munkacsoport a 2014. június 17-én tartott ülésén a keretösszeg felhasználhatóságát biztosította. A nyílászáró program pályázati rendszerének megindítását Kispest Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. június 19-én tartott testületi ülésén az 560/2014. (VI.19.) számú határozattal jóváhagyta.

A pályázati rendszer Kispest területén belül a Wekerletelepre, a Kertvárosra, valamint a Hagyományos Kispestre vonatkozik, területenként 5-5 millió forint támogatási mérték meghatározásával. A pályázaton a fenti területi lehatárolás alá eső lakások tulajdonosai, haszonélvezői, valamint az önkormányzati tulajdonban álló szociális bérlakások bérlői, mint építtetők vehetnek részt.

Fentiek alapján a pályázati felhívás a három területre vonatkozóan „A”, „B” és „C” komponensként került megfogalmazásra. A pályázati felhívásban tájékoztatjuk a pályázókat a maximálisan igényelhető vissza nem térítendő támogatás összegéről, mely összeg mind három területre nézve legfeljebb 320.000 ezer forint lakásonként, valamint a pályázat benyújtásának lehetőségéről, formai és tartalmi követelményeiről.

A felhívás mellékleteként összeállított, a területi sajátosságokat is tartalmazó pályázati adatlapokat a csatolt útmutatóknak megfelelően szükséges kitöltenie a pályázónak. Ezek tartalmazzák az adott területre vonatkozó információkat: a nyílászáró típusok részleges, illetve teljes felújításának, valamint cseréjének meghatározását, valamint a különböző egyéb munkálatok támogatási mértékét

A támogatásra a fent leírt formanyomtatványok kitöltésével ezen felhívás megjelenését követően két ütemben, 2014. szeptember 15-ig, majd november 15-ig folyamatosan lehet pályázni. A pályázatokat az önkormányzat 2014-ben két alkalommal, először legkésőbb október 20-ig, majd december 20-ig bírálja el oly módon, hogy a pályázatokat a támogatási keret erejéig azok beérkezésének sorrendjében részesíti támogatásban.

A nyertes pályázókkal az önkormányzat támogatási szerződést köt az Önkormányzat által
nyújtott támogatásokról szóló II-7972-8/2014. sz. Polgármesteri-jegyzői együttes intézkedés
alapján.

A pályázaton való részvételhez szükséges formanyomtatványokat a Kispesti Polgármesteri Hivatal 1195 Bp. Városház tér 18-20. Főépítész Irodáján (III/95. sz.) van lehetőség benyújtani.
Az ügyfélszolgálaton/portán az iratok átvehetők a hét minden napján, de kérdéseket föltenni az e-mail címen (ablakpalyazat@hivatal.kispest.hu) vagy személyesen a főépítészi Irodán CSAK ügyfélfogadási időben lehet.

Berencz Ibolya, Kispest főépítésze

Letölthető formanyomtatványok:
- pályázati felhívás 
- pályázati adatlap (Kertváros) + útmutató
- támogatásiszerződés-minta   
- összeférhetetlenségi nyilatkozat   
- gyakori kérdések (GYIK)