Kispesti Közösségekért Civil Társulás

Szabó Hajnalka: 06/20-284-0003
Papp István László: 06/20-369-9858

e-mail: kpesti.kozossegekert@gmail.com

kispestikozossegekert.tk 

kkctA Kispesti Közösségekért baráti körként indult, amelyet a kispesti civil és közösségi életben aktívan résztvevő emberek alkotnak. Tagjaink és szimpatizánsaink jelentős része tagja különböző helyi kezdeményezéseknek a kispesti panelek árnyékában lévő közösségi kerttől a hagyományőrző Wekerletelepig. A közös tevékenységek és programok összekovácsolták a társaságot, és arra az elhatározásra sarkallták a tagságot, hogy létrehozzuk a civil társulást, amelyen keresztül a közös céljainkat meg tudjuk valósítani: közösségek építése, támogatása és segítése.

Felhasználva több éves tapasztalatainkat, szeretnénk hozzájárulni a fenntartható fejlődés népszerűsítéséhez, a hagyományok ápolásához vagy új kezdeményezések indításához, amelyet a lehetőségeinkhez mérten legtöbb kerületi lakos számára elérhetővé kívánunk tenni. A mai világban, ahol egyre nagyobb igény mutatkozik a közösségi programok és szerveződések irányába, kiemelt fontosságúnak tekintjük, hogy a segítő szándék cselekedetek formájában is megvalósuljon és ne csak szavak szintjén rekedjünk meg.
Baráti társaságunk aktív közösségi tevékenységben, illetve civil szervezeti fejlesztésben gyűjtött tapasztalat alapján alakította ki céljait és építette fel az ehhez vezető tevékenységi láncot.

Célkitűzéseink:
- induló vagy már meglévő közösségek segítése, támogatása
- fenntartható fejlődés üzenetének eljuttatása
- közösségi kezdeményezések szervezése, közreműködés (közösségi kert, ÖKO és városi rendezvények, tájékoztatás)
- a „jelen és jövő generáció” számára ismeretterjesztés és élhető környezet kialakítás
- együttműködés az önkormányzattal, a zöld irodával, a kerületi oktatási intézményekkel (tan- és minta kertek tervezése és létrehozása, oktatási segédletek létrehozása és közösségi alapon történő fejlesztése elősegítése)
- tudatos vásárlás és felhasználás ösztönzése
- segítő csoportok létrehozásának ösztönzése
- kreatív és innovatív megoldások kutatása és fejlesztése