VELÜNK TÖRTÉNT...  2022. szeptember 05.      570
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra rangos sakkversenynek adott otthont Kispest

A Barcza Gedeon SC szeptember 3-án rendezte hagyományos ifjúsági sakk tornáját. Ebben az évben már mint a VII. Ádám György és az V. Ősz Gábor emlékverseny elnevezéssel. (Ádám György életében sokat tett a kerület és a főváros sakkjának, azon belül is ifjúsági- és gyermeksakkjának népszerűsítéséért, valamint magas szintre emeléséért.) Helyszínként, ahogy korábban, úgy ezúttal is a Bujdosó Székely Étterem szabadtéri rendezvényhelyszíne, a Székelyország Tündérkertje szolgált.

  

Újra rangos sakkversenynek adott otthont Kispest
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Délelőtt került sor a már egyedinek számító csapatversenyre. Egyedi, hiszen az évi, egyszeri Országos Bajnokságon kívül már nem rendeznek idehaza ilyen típusú versenyeket. (De még külföldön is igazán ritkaságszámba megy.)

   8 egyesület 10 csapatának versenyzői (a budapestieken kívül Tapolcát, Esztergomot és Dunaharasztit képviselő ifjú tehetségek) mérték össze sakk tudásukat. A 2x10 perces időbeosztású, körmérkőzéses lebonyolítás izgalmas és színvonalas csatákat eredményezett.

   Hatalmas, kiélezett küzdelem végén a győztes a TFSE csapata (Molnár Dalma Réka, Tagai Márton, Láng Kristóf Márk, Hajdu Vince) lett, megelőzve a rendező Barcza GSC I. (Bod Márton, Kása Barnabás, Fan Xiaotong, Szentesi Júlia Sára) és a Barcza GSC II. (Murphy Simon, Gráczol Tamás, Molnár Áron, Berkes Zoltán, Mészáros Júlia) csapatát.

A részletes eredmények itt találhatók: https://chess-results.com/tnr672478.aspx?lan=1

   Délután került sor az egyéni, un. snell versenyre, melyet 21 induló közül Palczert Mátyás, a „hazaiak” ifjú titánja nyert, Dombai István és Farkas Richárd előtt.

Köszönjük támogatóinknak, a Kispesti Önkormányzatnak, az OTP Banknak, a Magyar Sakkszövetségnek és házigazdánknak a Bujdosó Székely Étteremnek, hogy díjaikkal, tárgyi ajándékaikkal emelték a rendezvény színvonalát!

Grimm György,
a szervező Barcza Gedeon Sport Club elnöke,
a társszervező BEAC sakk szakosztályvezetője