VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. május 02.      94

Bázisprogram a cukorbeteg gyermekekért

A Kispesti Egyesített Óvodák (KEÓ) Zöld Ágacska Tagóvodájában második alkalommal rendeztünk szakmai találkozót „Diabéteszes gyermekek óvodai ellátása” témakörben.

bazisprogram01

Az óvoda 2023-ban elnyerte az „Oktatás Hivatal Bázisintézménye címet” melynek feltétele volt több sikeres intézményi „jógyakorlat” program. A „Diabéteszes gyermekek óvodai ellátása” jógyakorlatunkat a több mint két évtizedes szakmai tapasztalatunk alapján fogalmaztuk meg és kívánjuk átadni társintézmények pedagógustársainak.

A 2023 novemberében szervezett programon a cukorbeteg gyermekek ellátására való felkészülésről tartott előadást Szegediné Török Tünde majd beszélgetés keretében az intézményi szintű folyamatok tapasztalatait adtuk át az óvodavezetőknek, akik Budapestről és Pest Vármegyéből érkeztek.

A 2024 áprilisában szervezett programra olyan óvodai dolgozókat vártunk, akik a cukorbeteg gyermekek mindennapi ellátását végzik. Váginé Végh Andrea, Kemény Andrásné és Fazakas Enikő Erzsébet az óvodapedagógusi feladatokról, Bartha Zsófia az asszisztensi támogatásról beszélt, Aranyosiné Korbács Krisztina pedig óvodatitkárként az étkeztetés megszervezéséről adott tájékoztatást a jelenlévőknek. A mindennapi teendők tapasztalatain túl meghallgattuk az érintett szülő vélekedését az óvodai ellátásról.

Szegediné Török Tünde igazgató
Kispesti Egyesített Óvodák 

bazisprogram02