VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. június 18.      122

Befejeződött az „énidő” program

A májusban lezárult szülői önsegítő csoport tagjai is értékes és hasznos szervezett „énidővel” élhettek.

 enido

2023 októberében indult a szülőklub, melyet azok részére szerveztünk, akik a fogyatékossággal élő vagy tanulási nehézséggel küzdő gyermekeik mellett szerettek volna saját időt, amely alatt töltekezni tudnak, és gyermekeikkel kapcsolatban új ismereteket befogadni.

A Kispesti Esély az Integrációért Alapítvány az „Énidő a testi lelki egészségért 2.0” címmel a tavalyihoz hasonlóan 8 alkalmas programsorozatot valósított meg a Kispesti Forrásházban, melynek során az Alapítvány által biztosított szakemberek mentálhigiénés, táplálkozási, álláskeresési, informatikai ismereteket nyújtottak. Részt vettek hangterápiás foglalkozásokon és gerinctornán, mindezt szakszerű gyermekfelügyelet mellett.

Felejthetetlen élményt biztosított a résztvevőknek a Salva Vita Alapítvány - mint az egyik fogyatékos személyek munkahelyi integrációja terén sikeres budapesti szervezet - Szeglet Közösségi Terének meglátogatása.

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az Belügyminisztérium által támogatott pályázati projekt keretében az együtt töltött 8 alkalom alatt tovább erősödött a sorstársi szülői közösség, amelyhez itt lehet csatlakozni virtuálisan: https://www.facebook.com/share/KTHqzLCkrQfnE9hG/

A Kispesti Esély Alapítvány részéről bízunk abban, hogy jelen eseménysorozat lezárultával a szülőcsoport tagjai személyesen is rendszeresen fognak találkozni, valamint kapcsolatot ápolni egymással!

Kispesti Esély Alapítvány