VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. július 31.      118

Csoportfoglalkozások nőknek

A bennünk élő női energiák címmel öt alkalmas művészetterápiás csoport indult 2024. május 16-án a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban. Kéthetenként zajlottak a foglalkozások. A program július 18-án zárult.

Csoportfoglalkozások nőknek
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A csoportba olyan nők, anyukák, nagymamák jelentkezést vártuk, akik szerettek volna időt fordítani arra, hogy kicsit befelé, önmagukra figyeljenek, szerették volna jobban megérteni önmagukat, működésüket, női létezésüket, illetve szerettek volna kilépni a hétköznapok taposómalmából.

A foglalkozások során megpróbáltunk az évkörre, a természetben bekövetkező változásokra hangolódni. Kipróbálhatták a relaxációt, a vers és zene hatására az imaginációt is. A bennük megjelenő képeket különböző technikával jelenítették meg, például használtunk akvarellt, porpasztellt, olajpasztellt, agyagot, montázst.

A kezdetektől a csoporttagok nagyon szépen egymásra hangolódtak, finom visszajelzéseket adtak egymásnak. Elfogadó és segítő légkör jellemezte az alkalmakat. Egy jó kis közösség formálódott az alkalmak során.

A visszajelzésekben megfogalmazták, hogy egyénileg is nagyon sokat kaptak az alkalmaktól, sok önreflexiót osztottak meg egymással, megélték a közösség támogató és megtartó erejét, és igényüket jelezték a folytatásra.

Csomó Judit és Nagyné Kopányi Szilvia csoportvezetők