VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. július 31.      132

Művészetterápiás tábor kamaszoknak

A művészetterápiás és szabadidős tábort július 22-26-ig tartottuk a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban, ezúttal a kamasz korosztály számára.

Művészetterápiás tábor kamaszoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A nap egyik felében művészetterápiás foglalkozáson, a másik felében pedig szabadidős, külsős programokon vettek részt a kamaszok. Többféle technikát is kipróbálhattak (természetkollázs, akvarellfestés, porpasztell, olajpasztell, agyag, montázs), és tapasztalatot szerezhettek a relaxáció, a vers és zene hatására belső képek megjelenítésében.

A szabadidőben pedig voltunk bowlingozni, moziban, az Illúziók Múzeumában, a Szent István Bazilikában, a kőbányai Mély-tónál, és a Kispesti Uszodában.

A tábor hetében sok barátság szövődött. A kamaszok visszajelzései alapján a művészetterápiás módszernek köszönhetően sikerült megélni és az alkotásokban kifejezni az érzéseiket, sok pozitív visszajelzést kaptak egymástól, amiket magukkal tudnak vinni.

A hét megvalósításában nyújtott segítséget köszönjük a Kispesti Önkormányzatnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület „Édesszáj „pályázatának és a Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak. Egész héten bőséges és gazdag ellátást tudtunk biztosítani a táborozó gyerekeknek.

A kamaszok hálásak voltak, sajnálták, hogy véget ért a hét és várják a folytatást.

Csomó Judit és Nagyné Kopányi Szilvia táborvezetők