VELÜNK TÖRTÉNT...  2015. július 16.      1,533
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vándorkupát nyertek a kispesti természetjárók

Szép sikereket arattak a kispesti csapatok a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXVI. Országos Találkozóján, Csillebércen.

Vándorkupát nyertek a kispesti természetjárók
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Fotó: Szalai László, Gémes Természetjáró Egyesület

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége által rendezett találkozóra az ország több pontjáról érkeztek fiatalok: Szegedről, Kaposvárról, Szekszárdról, Egerből valamint Pestszentlőrincről és Kispestről, összesen 25 csapat. Kerületünket a Kispesti Ady Endre Általános Iskola és a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola egy-egy csapata valamint két családi csapat (Kis és Gangl család) képviselte.

A hatnapos találkozón öt versenyszámban küzdöttek a csapatok. Az éjszakai és a nappali tájékozódási versenyt Csillebérc és a János-hegy környékén, a városismereti tájékozódási versenyt a Budai Vár területén rendezték meg. Ezeken kívül egy elméleti verseny is volt természetismeretből, térképismeretből, Budapest történetéről. Utolsó versenyszámként pedig a kisebbeknek 19 km-es, a középiskolásoknak pedig 27 km-es túrán kellett részt venni Hűvösvölgy-Solymár térségében. A versenyeken kívül a szervezők gondoskodtak egyéb szórakozásról is: dunai kishajózás, Parlamentlátogatás, állatkerti séta, libegőzés és gyermekvasutazás is szerepelt a találkozó programjai között.

A kerületi csapatok igazán sikeresen vettek részt a találkozón. Családi csapataink közül összetettben a Gangl család 2., Kis László családja a 3. helyen végzett. A Semmelweis Iskola csapata (Camin Dominika, Varga Vivien, Tóth Boglárka) az éjszakai versenyen ért el 1. helyezést.

A legnagyobb sikert azonban az Ady Iskola Fonyódi Boglárka, Rozbora Nikolett, Vadászi Barbara összetételű csapata érte el. A városismereti versenyen 2., az éjszakai és a nappali versenyen egyaránt 3., az elméleti versenyben 5. helyen végeztek és a teljesítménytúrát is sikeresen teljesítették. Helyezési számaik alapján így összetettben az első helyet szerezték meg és egy évig elnyerték a találkozó vándorkupáját. Ilyen sikert a találkozók történetében kispesti csapat még sohasem ért el.

A találkozón minden résztvevő jól érezte magát, a sikerekhez hozzájárult a felkészítő tanárok egész éves munkája, köszönet érte Tötösné Gados Zsuzsannának és Juhász Árpádnak.

A rendezvény keretében került sor a szövetség jubileumi ünnepségére, melyen az ifjúsági természetjárás szervezésében végzett három évtizedes tevékenysége elismeréseként Lehoczki Zoltán az Ifjúsági Természetjárásért Életműdíj kitüntetést vehette át.

XIX. kerületi Természetbarát Szövetség