VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. február 10.      1,073
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sikeres volt a sítábor

Az idei Kispesti Sítábort 2016. január 22-27. között szervezte meg a Humánszolgáltatási Iroda. Helyszínéül az ausztriai Gerlitzen Alpe síterep szolgált, mely megfelelő magasságával (1000-1910 m), mindenki számára élvezhető pályarendszerével (42 km sípálya; 3 km fekete, 27 km piros, 12 km kék), tökéletes állapotú lejtőivel a tábor résztvevőinek minden szempontból maximálisan pozitív élményt nyújtott.

Sikeres volt a sítábor
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A csoport szállását a hegy lábánál elterülő festői tó partján (Ossiacher See), egy magas színvonalú apartman-komplexum biztosította: http://www.holidaysport.at/hu/szallodaink/ausztria/feriendorf-ossiach

A 4-6 fős - közel hatvan négyzetméteres - apartmanok minden kényelmi feltételt biztosítottak. A részvételi díjban bőséges svédasztalos, félpanziós ellátás és ingyenes wellness használat is foglaltatott. A hatnapos túra ára továbbá tartalmazta a négy napos síbérletet, illetve - kezdő diákjaink részére - napi 90 perces oktatást is. A szállásadónk saját magyar nyelvű, abszolút felkészült sí- és snowboardoktatói gárdával bír, így nyelvi nehézségek sem akadályozták a felhőtlen szórakozást.

Az eseményen 33-an vettek részt, a táborban egész idő alatt remek hangulat uralkodott, és szerencsére sérülés nélkül telt el a 6 nap. A minden igényt kielégítő wellness részlegben (2 medence, 2 finn- és 1 infraszauna, gőzkamra) tökéletesen ki lehetett pihenni az egész napos síelés fáradalmait, ám ha valakinek nem volt elég az egész napos sportolás a fitneszterem nyújtotta lehetőségeket is kiaknázhatta. Aki nem fáradt el eléggé, minden este 22 órától részt vehetett a „Rappitsch Bár” rendezvényein, ahol italok és zene mellett, bowling-pálya és egyéb szórakoztató eszközök biztosították a kikapcsolódást.

A tapasztalatok szerint a tábor sikeres volt, résztvevőink mindegyike pozitív, élménydús emlékekkel indult haza és sokan közülük már most jelezték a jövő évi részvételi szándékukat. Mind a helyszín megválasztása, mind az ár-érték aránya, mind pedig a szervezés, lebonyolítás sikeressége okán számos pozitív, dicsérő visszajelzés érkezett hozzánk.

Jövőbeni elsődleges célunk annak elérése, hogy a táborban a lehető legtöbb – leginkább középiskolás – kispesti diák vegyen részt. Ennek érdekében a testnevelő tanárok számára már az idei évben is kialakítottunk egy kedvező konstrukciót, melynek köszönhetően tábori részvételüket csekély számú diák jelentkezése esetén is ingyenesen tudjuk biztosítani.

Fő szempontunk továbbá az, hogy azon iskolák számára, melyek nem tudnak önállóan kellő diáklétszámot produkálni, és ezáltal saját tábort szervezni, lehetőséget teremtsünk kedvező áron, magas minőségű szálláson és pályarendszeren, magas színvonalú ellátással rendelkező csomagajánlat igénybe vételére. Terveink szerint a következő évben fokozzuk marketingtevékenységünket annak érdekében, hogy ez a rendezvény mind több ember számára ismertté és elérhetővé váljon.

Reméljük, hogy ezzel a táborral sikerült tradíciót teremtenünk és a jövőben a sportos életmód és a felhőtlen szórakozás jegyében mind több és több síelni vágyó részvételével tudjuk sikeresen megrendezni.

Milassin Ákos
HUSZI sportszervező