VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. április 25.      1,196
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kós iskoláé lett a Tichy Kupa

Az idei Tichy Kupát április 21-én, csütörtök délután rendezte meg a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) a Bozsik Stadionban.

A Kós iskoláé lett a Tichy Kupa
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Egyesületünk fő tevékenysége a Kispesti Futball Háznak, a Budapest Honvéd múzeumának működtetése, de emellett rendszeresen hallatunk magunkról különböző rendezvényekkel.

A Tichy Kupa egyedi szervezésű torna, melynek célja, emléket állítani a Kispest egyik legnagyobb legendájának, a „nemzet bombázójának”, a világ egyik legeredményesebb csatárának. És hol máshol, mint a Bozsik Stadionban!

A tornán mindig a 10-11 éves korosztály vesz részt: idén a 2005-2006-os születésű gyerekek. Csütörtök délután hét iskola csapata gyűlt össze, Kispestet öten képviselték: a Reménység, a Kós, a Bolyai, a Gábor és a Puskás iskola csapatai, a szomszédos kerületekből a pestszentimrei Kastélydombi iskola, illetve Pesterzsébetről a Gyulai István iskola érkezett. A 20 perces mérkőzések színvonalas, sportszerű csatákat hoztak.

A döntőbe végül a Kós és a Bólyai iskola csapatai jutottak, a mérkőzést döntetlen állás után büntetőkkel a Kós iskola nyerte. Harmadik a Kastélydombi iskola lett.

A Tichy Kupán résztvevő összes futballpalánta egy kis vendéglátásban és ajándékban részesült. Mindenki kapott névre szóló oklevelet és a Kispesti Önkormányzat jóvoltából egy emlékpólót. A díjátadás a szombati Budapest Honvéd-Békéscsaba mérkőzés szünetében a centerpálya füvén zajlott, felejthetetlen élmény volt. Vakuk villogtak, sok száz Kispest-szurkoló tapsolta felállva a gyerekeket. A díjkiosztón az első három csapat érmeket kapott, a torna győztes Kós iskola egy kupával is gazdagodott. Az aranyérmeket Tichy Lajosné Marika adta át. Különdíjazásban részesült a Tichy Kupa gólkirálya és a legjobb kapus.

Köszönjük minden iskolásnak és kísérőnek a megjelenést, illetve támogatóinknak, hogy létrejöhetett ez a résztvevők által színvonalasnak ítélt rendezvény. A legközelebbi tornára szeretettel várjuk azokat a kispesti iskolákat is, akik most nem tudtak megjelenni.

Támogatóink: Kispesti Önkormányzat, Budapest Honvéd Futball Club, Cba-Remiz-Ker 99 Kft, www.keparuhaz. hu

Koncsik Tibor, KLTE alelnök