VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. szeptember 27.      1,016
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lezajlott az Őszi Garázsvásár Fesztivál a Wekerlén

Immáron hatodik alkalommal tartottunk garázsvásár fesztivált a Wekerletelepen a „Tessék csak!” közösségi vásárlómozgalom és helyi civilek szervezésében. Ismét nagy várakozás előzte meg az eseményt, hisz ez alkalommal is több mint 100 család vett részt az árusításban. A helyszínek száma ezúttal hivatalosan 16, ám a valóságban 21 volt, mivel 5 helyen nem csak egy kert nyitotta meg kapuit, hanem két egymás melletti, vagy egymással szembeni (vagy közeli) is.

Lezajlott az Őszi Garázsvásár Fesztivál a Wekerlén
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az időjárás igencsak kegyes volt most hozzánk, hiszen gyönyörű, kora őszi reggelre virradtunk és ez a jó idő egész nap kitartott. Újdonságként sikerült megszervezni, hogy a mostanában a Wekerlén sokszor kószáló Kicsi gőzös kisvonat is ott legyen a rendezvény első felében (utána sajnos máshová szólította őket a kötelesség), és boldogan szállította az utasokat/vásárlókat a helyszínek között.
Azt hiszem, joggal gondoljuk, hogy ez a rendezvény mára már a helyiek egyik nagy kedvence lett, amiért ráadásul messzebbről is sokan ellátogatnak lakhelyünkre – most is találkoztunk a vásárlók között Szentendréről, a Belvárosból, Pestszentlőrincről, vagy éppen Dunakesziről érkezőkkel.

Egy dolog közös volt bennük: nagy örömmel szorították magukhoz újonnan szerzett kincseiket, és nehéz lenne megmondani, hogy ők lettek tőlük boldogabbak, vagy azok, akiktől megvették azokat. Hisz remek dolog látni, hogy az, ami nálunk esetleg a sarokban állt, és egy ideje már nem használtuk, az másnak ekkora örömet tud okozni. Ha ezen még nyerünk is pár forintot, az meg külön öröm!
Igazi nyereség mindenkinek! Úgyhogy megígérjük, ha rajtunk múlik, biztosan lesz még ilyen rendezvény! Terveink szerint továbbra is minden évben kétszer, április és szeptember hónapokban!

Debreceni Zsuzsa