VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. október 11.      1,096
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

15 éves a Kispesti Baba-Mama Kör

Kispesti családokkal, vendégeinkkel együtt ünnepeltük október 8-án 15 éves évfordulónkat a kispesti önkormányzat Dísztermében.

15 éves a Kispesti Baba-Mama Kör
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A baba körbe járó és járt gyermekeink szép műsort adtak, majd egy közös népdalénekléssel és vendéglátással zárult az ünnepünk. Egy kedves vendégünk így gondolt vissza erre a délelőttre: „Az egész délelőttöt áthatotta a szeretetteli, bensőséges atmoszféra, az elhivatottság és elszántság, a hitből fakadó erő."

Köszönet Gajda Péter polgármester úrnak és a képviselőtestületnek, hogy ezt a szép ünnepet meg tudtuk tartani.

Miért jó egy baba-mama klub? Azért, mert bárki megoszthatja gyermekével kapcsolatos félelmeit, problémáit, tapasztalatait és tanácsait. Egy klub fantasztikus lehetőség a kikapcsolódásra, ismerkedésre, egymás segítésére, új élmények gyűjtésére. Amíg a mama hasznos információkhoz jut, addig a baba jól érzi magát a közösségben.

 A klub megalkotásának alapvető célja az volt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat és a szülők kicsit kiszakadjanak a monoton mindennapokból. A korosztályt tekintve többségben vannak az egy-két éves gyerkőcök, de vannak várandós anyukák és néhány hónapos babák is.

A találkozóknak a kispesti Nagyboldogasszony plébániához tartozó közösségi termek adnak helyet, kéthetente két órára. A foglalkozásokon bárki részt vehet: anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák vagy akár idősebb testvérek is. Meghívott vendégelőadók is megjelennek ilyenkor az összejöveteleken.

Kispesti Baba-Mama Kör