VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. január 11.      1,507
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségnap óvodásoknak

A kispesti óvodások hagyományos egészségnapját idén új helyszínen, az Ady iskolában tartották január 9-10-én. Tizenkét kerületi óvodából megközelítőleg 260 gyermek vett részt a programban.

Egészségnap óvodásoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az Ady iskola igazgatónője, Hakkel Edina örömmel fogadta, hogy az intézményére esett a választásunk. Az iskola elegendő teret biztosított a résztvevő gyermekek számára. A kóstolóhoz szánt ételek jelentős részét a PENSIO Minőségi Közétkeztetés kft. biztosította.

A lebonyolításhoz a KOSIE Bizottság által kiírt egészségmegőrző és betegség-megelőző tevékenységek támogatására kiírt pályázaton elnyert 100.000 forint biztosította az anyagi fedezetet. Ebből az összegből lehetőségünk volt minden óvodát megajándékozni egy olyan játékkal, melynek segítségével az itt szerzett tapasztalatokat játékos formában gyakorolhatják a mindennapos óvodai tevékenységek során is.

A gyermekek az alábbi programokon vehettek részt:
- játékos testmozgás Dufek János testnevelő tanár vezetésével,
- játékos ismeretnyújtás a helyes táplálkozásról + kóstoló Godányiné Neumark Mária dietetikus vezetésével,
- egészségügyi szokások, a fogápolás fontosságának tudatosítása Horváth Róbertné (Marika) kerületi védőnő irányításával,
- mentális egészségvédelem a zene segítségével Nagy Mária zenepedagógus, az Operaház nagykövete vezetésével.

A gyermekek a különböző „foglalkozásokon” meghatározott ideig és sorrendben vettek részt. Egy-egy tevékenység időtartama és tartalma igazodott az életkori sajátosságokhoz, így minden gyermekcsoport élményekkel gazdagodva tért vissza az óvodájába.

Juhászné Szücs Csilla (az Árnyas óvoda vezetője) és Bánáti Tiborné (a Gyöngykagyló óvoda vezetője), a kerületi szakmai munkaközösség vezetői