VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. február 22.      828
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A magyarországi cigányság társadalmi szerepe

Ezzel a címmel tartott előadást Kállai Szilvia kispesti romaügyi referens asszony a Kispesti Kaszinóban március 17-én a Romák Felzárkóztatásáért Egyesület felkérésére.

A magyarországi cigányság társadalmi szerepe
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A referens asszony és az egyesület vezetősége úgy érezték, hogy ezt az alkalmat a 2008-2009-ben romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság áldozatairól való megemlékezéssel kell kezdeni. Február 23. azért lett az emlékezés napja országosan, mivel ezen a napon Tatárszentgyörgyön rasszista gyilkosok egy öt éves kisfiút is lelőttek, édesapjával együtt. Szilvia felolvasta az áldozatok nevét, és mély együttérzését fejezte ki a tragédiában elhunytak családtagjai iránt. Ezt követően minden résztvevő felállva és fejet hajtva hallgatta végig a nemzetközi cigány himnuszt Kállai Szilvia előadásában.

A Kispesten dolgozó (bár egy másik kerületben lakó) referens asszony beszélt nekünk munkájáról, arról, hogy a kollégái és a városvezetés milyen segítőkész az itt lakó emberek és kiemelten a szegények problémáinak megoldásában. Mesélt gyerekkoráról és jelenlegi tanulmányairól a Tanítóképző Főiskolán, valamint arról, hogy miben látja ő a romaság jövőbeli felemelkedésének lehetőségét. A referens asszony minden kérdésünkre kielégítően és tartalmasan válaszolt. Köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat.

Köszönjük Rátkay Andrea alpolgármester asszonynak, Nagy Sándor sport referensnek és Szonderik Gyulának a MEASZ elnökének, hogy rendszeresen érdeklődnek programjaink iránt.

Mohácsi Vilmosné, Romák Felzárkóztatásáért Egyesület