VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. április 03.      819
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Játszóház és növényültetés

Féléves programsorozatot valósított meg a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum az önkormányzat 2016-os környezetvédelmi pályázatán kapott támogatásból.

Játszóház és növényültetés
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Az önkormányzat Szebb Kispesti Környezetünkért című pályázatán a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum polgármesteri különdíjban részesült 2016-ban. A pályázat célja a kispestiek, az itt élő fiatalok környezetvédelmi nevelése, a gyerekek megismertetése közvetlen környezetük állat- és növényvilágával, ösztönzésük a természetes és épített környezet ápolására, védelmére, fejlesztésére. A támogatásból intézményünk 2016 októberétől féléves programsorozatot valósított meg.

A játszóházunkba járó kisgyermekes családok interaktív előadásokon vehettek részt. A népszerű játszóházas délelőttökön érdekes információkat hallhattunk pl. a tudatos vásárlás szabályairól, fogyasztóvédelemről. Bemutatkozott a Szatyor Közösség és egy termelői piac. Gyakorlati bemutató során pillanthattunk bele egy ökoháztartás mindennapjaiba, a hulladékok újrahasznosításának mindennapi kivitelezésébe, tippeket kaptunk a lakótelepi balkonkertészet elkezdéséhez, növényeket ültettünk, egészséges ételeket-italokat (pl. házi kubut) készítettünk. De szó esett a felelős állattartásról is.

A programsorozat megkoronázásaként önkénteseink segítségével fűszernövény kertet hoztunk létre, melyet a kisgyerekek és szüleik beültettek virágokkal, fűszer- és gyógynövényekkel. A kert gondozása mostantól a játszóházas közösség feladata lesz.

Deákné Császár Gabriella pályázati referens, Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum