VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. június 07.      875
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Májusban is sokat nordicoltunk

Túráztunk a lőrinci Péterhalmi erdőben, a Népligetben és Tatán is májusban.

 

Májusban is sokat nordicoltunk
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Május 8-án a Péterhalmi erdőben megtanultuk az emelkedőket legyőzni, lejtőn lesétálni. Az erdőben elhelyezett tornaszereket kipróbáltuk. A túra jó hangulatban fejeződött be. A levezető gyakorlatokat se felejtettük el.

Május 15-én a túra elmaradt, mert egész nap zuhogott az eső.

Május 22-én irány a Népliget. Túra előtti bemelegítő gyakorlatokat végeztünk és elindultunk a liget belsejébe. Éreztük a tiszta levegőt, a virágok és fák illatát, hallgattuk a madarak csicsergését, élveztük a mozgás örömét, az együttlétet. Ilyenkor érezni lehet, hogy múlik a stressz, a depresszió, feltöltődünk energiával egy hétre. Túra közben megálltunk egy kis pihenésre, folyadékpótlására.

Május 29-én egész napos túrát szerveztünk a tatai Öreg-tóhoz. A vasútállomástól kezdtük el a túrát. Elhaladtunk a híres tatai edzőtábor mellett, egy kis idő múlva leértünk a tóhoz. Gyönyörű látvány terült elénk. A hullámzó tóban vadkacsák terelgették a kicsinyeiket, a kikötőben sok vitorlás állt, a háttérben az Öreg-tó partján álló várban gyönyörködtünk. Elindultunk az Eszterházy-kastély felé, útközben megnéztünk a vízimalmot, a régi vár maradványait. Egy százéves fánál fényképet csináltunk. A tiszta levegő meghozta az étvágyunkat, a tó partján megebédeltünk és megpihentünk, gyönyörködtünk a táj szépségében. Nem vettük észre, hogy az idő rohamosan eltelt, így visszaindultunk a vasútállomásra. Tatán sok érdekesség és látványosság maradt el, mert egy nap kevés volt, hogy ezeket a helyeket felfedezzük. Egy kicsit fáradtan – 6,5 km-t – tettünk meg, de jó kedvvel, sok élménnyel gazdagon tértünk haza. Megbeszéltük, hogy jövőre bejárjuk a tó másik felét is.

Kispesti Nordic Walking Senior Klub