VELÜNK TÖRTÉNT...  2019. április 15.      765
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szakmai bemutatók óvodákban

Az óvodapedagógusi konferenciát követően, szakmai bemutatókkal folytatódtak a tavaszi pedagógiai napok április második hetében. Ebben a Szivárvány, a Zöld Ágacska és a Hársfa óvoda vett.  

Szakmai bemutatók óvodákban
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A Szivárvány óvodában betekintést nyerhetünk a „Zeneládikó” elnevezésű tehetségműhelybe. A hétfői tevékenységük célja a magyar népi kultúra átörökítése népdalok, mondókák és a néptánc elemeinek felhasználásával.

A második bemutató foglalkozás a mozgásfejlesztést célozta meg, melynek a Zöld Ágacska óvoda adott helyet. Fő célkitűzésük a mozgáskoordináció fejlődésének elősegítése volt különböző játékokon keresztül. A gyakorlati megvalósulást az elmélet is alátámasztotta, hisz betekintést nyertünk az óvoda módszertani munkaközössége által kidolgozott Mozgásos játékok gyűjteményébe.

A Hársfa óvodában az érdeklődő pedagógusok a húsvéti készülődés résztvevői lehettek. A tevékenység célja a hagyományápoláson túl - a „Zöld óvoda” program szellemében - az újrahasznosítás volt. A barkácsolás során a gyerekek a papírhenger, a vizes palack és a Kinder tojás belső felhasználásával készítettek húsvéti dekorációkat, ajándékokat.

Mindhárom bemutató a gyermekek aktív, örömteli részvételével valósult meg, melyben számukra a sikerélmény biztosított volt. A bemutató pedagógusok kreativitása, az egyes témák újszerű megközelítése és feldolgozása a jelenlévőket arra inspirálta, hogy a saját csoportjában is megvalósítsa a látottakat.

A konferencia és a szakmai bemutatók is lehetővé tették, hogy a szakmai munkaközösség éves célkitűzései megvalósuljanak.
Azaz:
• Ismerjék meg a kerületben dolgozó óvodapedagógusok egymás munkáját, ötleteit, sikereit, gondjait.
• Érdeklődjenek és váljanak jártassá a korszerű óvodapedagógiában.
• Adják át egymásnak a „jó gyakorlatok”-at.
• A közös programok és munka során hatékony munkakapcsolat alakuljon ki a kispesti óvodapedagógusok között.
• Erősödjön kompetenciájuk.
• Örüljenek egymás sikereinek, támogassák egymást a gondban.
• Éljék és érezzék meg az összetartozás örömét.

Köszönet illeti a bemutató óvodapedagógusokat, hogy ehhez kiváló munkájukkal hozzájárultak.

Bánáti Tiborné munkaközösség-vezető,
Kispesti Óvodapedagógusok Szakmai Munkaközössége