HAZAI TÁMOGATÁSÚ FEJLESZTÉSEK  2016. október 12.

Magyar gyerekek oktatása Zomborban és Kispesten, 2016-ban

A „Magyar gyerekek oktatása Zomborban és Kispesten, 2016-ban” című pályázati program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 600 000 Ft-os támogatásából valósul meg. Október 13-14-én Zombor környékéről 8 tanárt látunk Kispesten vendégül, rajtuk kívül Zombor alpolgármestere, Rátkovity Ántonió, és segédpolgármestere Pribilla Attila látogat el a kerületbe. 

A projekttel az eddig kialakult együttműködéseket erősítjük tovább. A vendégek csütörtök délután budapesti városnézésén vesznek részt, pénteken a Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában Bihari Péter igazgató és Czékmán Balázs, informatika tanár mond beszédet, elmondják, hogyan működik az iskolában a tabletes oktatás, majd bemutató órán is részt vesznek. Ezt követően meglátogatják a Kispesti Forrásház Gondozási Központot, ahol az intézmény bemutatása után egy hangfürdőn vehetnék részt és megtekinthetik az aktuális kiállítást is.

A program folytatásaként Kispest néhány általános iskolájának pedagógusai és a kerület különböző intézményeinek szakemberei (WKK, Családsegítő) látogatnak ki Zomborba október 15-én, ahol a város és a városháza megtekintése után egy helyi iskolát is meglátogatnak.

Kispest testvérvárosi kapcsolatait 14 éve kezdte el kialakítani. A vajdasági Zomborral 2002 júniusa óta van együttműködési megállapodásunk, ez volt Kispest első testvérvárosi megállapodása. A zombori kapcsolat célja a két település közötti együttműködés elősegítése a kultúra, sport és a gazdaság területén. 

bgazrt-jo

 

Vajdasági pedagógusok látogatása Kispesten - 2016. október 13-15. 

Magyar gyerekek oktatása Zomborban és Kispesten, 2016-ban
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)