KÉPVISELŐI PROGRAMOK - HÍREK  2017. október 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kendőzetlenül a menekültkérdésről

Szinte egész Európa lassan három éve szembesül nap mint nap szíriai, afgán, iraki és afrikai menekültek százaival, ezreivel. Miért indulnak útnak? Miért vállalják az embertelen körülményeket? Veszélyt jelentenek Európára, az európai kultúrára? Ismerjük-e őket? Tudjuk-e, mi elől menekülnek? Vajon miért teszik ki magukat több ezer kilométeres utazásnak? Miért nem fogadják be a menekülteket a környező arab országok? Jelent-e fenyegetést az iszlám térhódítása?
Megannyi kérdés, amire sokan vagyunk, akik igyekszünk megtalálni a választ, próbálunk eligazodni a média tudósításai között.

És tényleg teljesen el kell zárkóznunk a segítség nyújtás elől? Kik azok, akik letelepedési kötvényt vásároltak? Mi is az a letelepedési kötvény pontosan? Van-e jó megoldás a menekültáramlás megfékezésére? Kerítéssel, vagy anélkül?

Segítséget nyújt az eligazodásban Sólyomfi A. Hanna civilbiztonsági referens, aki maga személyesen járt több háború sújtotta országban, személyes tapasztalatai vannak a menekültekről, az országukról, és Gyömbér Béla jogász, biztonságpolitikai cikkíró.

Hallgassuk meg őket, kérdezzünk, vitatkozzunk!

Időpont : 2017 október 26. 18 óra
Helyszín : Kispest, Ady Endre út 89., Párbeszéd Tere

Varga Attila 

parbeszed-tere