PROGRAMAJÁNLÓ  2021. november 26.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Könyvbemutató – Mika Tillensen: Bertram atya kalandjai

Mikecz Attila (a KMO munkatársa) elsőkönyves író könyvbemutatóját a KMO-ban tartják 2021. december 7-én, kedden 18 órakor.

A szerzőt bemutatja: Gábor Ilona igazgató (KMO)
A kiadó részéről dr. Soós Gábor kiadóvezető köszönti a megjelenteket, majd Mikecz Attila, a könyv szerzője beszél a könyv megszületésének titkairól
A könyvből felolvas: Bozsó Péter, Kispesten élő színművész

Mikecz Attila nyolc éve dolgozik a KMO Művelődési Központ portaszolgálatán. Elhivatottan kultúrabarát. Magas szinten zongorázik, zenét szerez és az utóbbi években könyvírásra adta a fejét. Első könyve idén jelenik meg a Könyv Guru gondozásában.

Bertram atya - egy fiktív angol kisváros, Douchebag City prédikátora – aki bár elmúlt ötvenéves, még mindig az anyjával él. Idegileg teljesen készen van, mióta szerelme, Matild elhagyta. Egy nap, merő véletlenségből, Bertram összefut a környék egyetlen OKJ-s végzettségű, ijedős magánnyomozójával, John Burdennel. Hamarosan már együtt nyomoznak Philip Shithole rejtélyes eltűnése ügyében. A szálak egészen a Spitzbergákig vezetnek. Douchebag City-ben ismeretlen kór szedi áldozatait – a Cantor vírus: jellegzetessége, hogy aki elkapja, ellenállhatatlan kényszert érez az éneklésre. Bertram és John közösen átélt élményei alapjában változtatják meg az életről vallott nézeteiket, miközben vicces és olykor kínos helyzetekbe keverednek. Bertram idővel a szerelemre is rátalál a bájos Okidli doktornő személyében. Fontos szerephez jut a történetben egy kötött kardigánok iránti vonzódásáról közismert jegesmedve, Alfred Shithole, Philip tízéves fia, továbbá Andreas Hosentroger, az idegesítő okostóni.
A Bertram atya kalandjai egy szórakoztató, abszurd felnőtt történet, amelyben bármi előfordulhat, és annak az ellenkezője is.

További információ: P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., p.toth@kmo.kispest.hu

 mikecz