PROGRAMAJÁNLÓ  2024. április 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

I. Wekerlei Közösségi Programalkotás

1wekerlei-kozossegi-programalkotas2024

 

Az érdeklődőket 2024. április 28-án, vasárnap 13.00-19.00 óra között a Mátrix Oktatási Központba várják a szervezők.

Mit gondolnak a wekerleiek? Mi az, ami számunkra fontos?

Találjuk meg a saját hangunkat! Beszéljük meg! Írjuk meg együtt Wekerletelep közösségi programját!

Hozzuk össze egy délutánra a wekerlei sokszínű szomszédságot egy közös, moderált gyűlésre, hogy mi is láthatóvá tehessük a pártoktól független javaslatainkat.
Kiinduló kérdésünk: Mit tehet az önkormányzat, mit tehetnek az önkormányzati képviselők értünk, a szomszédságunkért, hogy a lehető legjobban tudjunk élni a változó világunkban?
Neked is van erre egy jó válaszod? Szívesen beszélnél erről másokkal? Gyere el, és legyél részese a közös gondolkodásnak!

Büszkén mondhatjuk, hogy a wekerlei szomszédságban hagyomány az egymásra figyelés, a közösségi kurázsi, a civilség, az aktív állampolgárság. Sokfélék vagyunk, és sokféle módon kapcsolódunk egymáshoz, sokféle szükséglettel, igénnyel, elvárással és reménnyel. Sok minden összeköt, és persze van, ami el is választ, de ettől még szomszédok maradunk, jóban, rosszban, reményben.

A program egyes részei néhány fős csoportok beszélgetése alapján, moderátorok segítségével alakulnak ki. Meghallgatjuk egymást, kihozzuk a legjobbat egymás ötletéből, és összeírjuk a wekerlei önkormányzati választási javaslatcsomagot! A javaslatokat eztán közösen fogjuk "mérlegelni", és azokat, amelyeket a legnagyobb szimpátia övezi, több csatornán is prezentálni fogjuk a szélesebb közönségnek, a jelölteknek, és — a választások után — a megválasztott képviselőknek.

Számodra is fontos, hogy az elkövetkező választás az itt élőkről szóljon?
Jelentkezz te is az I. Wekerlei Közösségi Programalkotásra:
- online itt: https://forms.gle/fn4Kdyd7RYRSCVdLA
- vagy a Wekerlei Társaskör Egyesület Kós Károly tér 10. szám alatti irodájában, nyitvatartási időben (hétfő, szerda, csütörtök: 17.00-19.00)
Jelentkezés április 23-ig lehetséges.

A program az Átalakuló Wekerle, a Kiserdő Egyesület, a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerlei Közösségi Egyesület szervezésében valósul meg.
Köszönjük együttműködő és/vagy támogató partnereinknek, hogy segítik az esemény megvalósulását: Mátrix Oktatási Központ, Közös Kávézó és Konyha, Közép-Európai Civil Szerepvállalás Program, Civil Kollégium Alapítvány.