PROGRAMAJÁNLÓ  2014. október 01.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Leonardo az Europarkban!

Az EUROPARK kiállításán nemcsak a gyerekek, hanem a technika és a reneszánsz iránt érdeklődő felnőttek is találnak látnivalót. A reneszánsz polihisztor eredeti rajzai alapján keltette életre Berkovits Imre és Nagy Zsolt azokat a szerkezeteket, melyek a művész életében nem valósulhattak meg. A korszakalkotó ötleteket Leonardo által javasolt anyagból állították elő makettezést és sok-sok kísérletezést követően. Két éven át tartó kitartó munka után állt össze a mostani tárlat: a mechanikus szerkezeteket interaktív kiállításon mutatják be.

leonardo

A program egész Európát bejárta, s hamarosan, október 2-tól látogatható az EUROPARK-ban is. A kiállítást Gajda Péter, Kispest polgármestere nyitja meg hivatalosan 2014. október 3-án 14.00 órakor. A tengelye körül forgó híres helikopter és egy működő malomszerkezet mellett számos érdekesség is kiállításra kerül. Sőt, a gyerekek a Leonardo által megálmodott szárnyakat is kipróbálhatják egy siklópályán.

A Leonardo által megálmodott szerkezeteket bemutató tárlaton megismerhetjük Leonardo dolgozószobáját, és a reneszánsz kort is. A kiállítás ingyenesen látogatható október 19-ig.