Haladó sajtkészítő műhely
A félkemény házi sajtok készítésének rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődők a Wekerlei Kultúrházban 2016. február 20-án és március 19-én.
A WKK-ban ebben a félévben is lehetőség nyílik arra, hogy megtudhassuk, hogyan készíthetünk otthon a konyhában fellelhető eszközök segítségével sajtot. A kétrészes műhelyfoglalkozást elsősorban azoknak javasoljuk, akik korábban az alaptanfolyamot már elvégezték. Ezúttal a félkemény házi trappista sajté lesz a főszerep, de megtudhatjuk azt is, hogyan készül a tejszín, illetve tejszínből a vaj. A tanfolyamon a hagyományos paraszti kultúrában kialakult receptek alapján, de modern konyhai eszközök segítségével, kézi munkával, együtt készítik el a résztvevők azt a sajtot, amit otthon érlelhetnek, majd a második alkalommal együtt vizsgálják meg az érlelés eredményét. Jegyzetelni érdemes!
Vezeti: Hortig Rezső sajtkészítő
Előzetes regisztrációt feltétlenül szükséges a Wekerlei Kultúrház honlapján vagy telefonszámain!
Részvételi díj: 2 400 Ft/fő/2 alkalom
Időpontok: 2016. február 20., szombat 14:00 - 17:00 és március 19., szombat 15.00-17.00