PROGRAMAJÁNLÓ  2018. március 23.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

VII. Wekerlefeszt Művészeti Találkozó

Április 14-15-én immár hetedik alkalommal rendezi meg a Wekerlei Kultúrház a kerület művészeit bemutató, díjmentesen látogatható WekerleFeszt Művészeti Találkozó, ahol a koncertek, beszélgetés és improvizációs színházi előadás mellett, ismét lesznek műhelylátogatások is.

wekerlefeszt-ecset

Wekerletelep 110 éves születését ünnepeljük 2018-ban, így a rendezvény mottójaként idén a szervezők az „Időtlenség” fogalmát választották. A több mint egy évszázada otthonként szolgáló városrész őriz egyfajta állandóságot, melyet az itt lakók most is éreznek, tapasztalnak.
A fesztivál során az ide látogatók érdekes kultúrtörténeti csemegéket is megtudhatnak a telep történelmével kapcsolatban.

Program:
Április 14., szombat 14.00-21.00
14.00 Wekerlei Galéria képzőművészeti tárlat megnyitója – helyi képzőművészek közös tárlata
A kiállítást megnyitja Hemrik László művészeti író – Ludwig Múzeum
Köszöntő beszédet mond: Gajda Péter Kispest polgármestere
Fuvolán közreműködik: Bede Anna Fanni
15.00 Dobbanj! – ritmikus játék felnőtteknek Geröly Tamás jazzdobossal
15.30 Időtlen vagy időszerű? – művészeti fórum - A fórumon részt vevő érdeklődőkkel, művészekkel, műbarátokkal az idő aspektusából közelítünk a műalkotás értékvilágához, a témaválasztás szabadságához és a genius loci állandó változásához. A beszélgetést moderálja: Hemrik László művészeti író – Ludwig Múzeum
16.00 Apáról fiúra – ifjú tehetségek egykoron és ma. A közel egy órás blokkban fiatal tehetségeket sorakoztatunk fel (Somogyi Roxána – zongora, Ékes Adél – gitár, Ékes Ágoston – gitár, Gombai Franciska – ének, Balla Tünde – próza)
17.20 A dalárdától a kortárs kórusművekig – Laczó Zoltán Vince és Bella Máté wekerlei kortárs zeneszerzők műveit mutatja be az FMK női kara. Vezényel: Lovas Gabriella. Zongorán közreműködik: Luty Johanna.
18.30 Ne félj a művésztől! – improvizációs színház az IttésMost Társulattal - A művész is ember, de még milyen… milyen is? Együtt sírós, nevetős előadás, melyben a nézők gyakran rendezők, és a színház nem pusztán nekik szól, pontosabban fogalmazva jelen esetben róluk szól.
20.00 Improvizációk a magyar hangszeres népzene stílusában (Gombai Tamás – hegedű, Ökrös Csaba – hegedű, Geröly Tamás – ütőhangszerek)
A részvétel a szombati programokon díjtalan!

Április 15., vasárnap
Ebben az évben is folytatjuk a műteremlátogatások sorát új műhelyek és műteremlakások felvonultatásával. Valamennyi műhelylátogatás Kispesten, helyi művészeknél történik.
Az idei év újdonságát a Wekerlei Társaskör Egyesülettel közösen szervezett Wekerlei Séták adják, melyeket különleges művészeti élményekkel gazdagítunk. 

MŰHELYLÁTOGATÁSOK FELNŐTTEKNEK
11.00-12.30 Cserny Timi Pookah grafikusművész (műterem galéria)
14.00-15.30 Szőke Péter Jakab festőművész (műterem galéria)
16.00-17.30 Bereczky Ildikó grafikusművész (műterem galéria)
17.00-18.30 Ruzicska Tünde keramikusművész (műhely)
18.00-19.30 Pál Csaba grafikus-, festőművész (műterem galéria)

A látogatások ingyenesek, de a műtermek korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztráció szükséges március 19-től a wkk.kispest.hu honlapon vagy a 282-9895-ös telefonszámon! A regisztrációs szelvény jelentkezés után átvehető a WKK információs pultjánál, a XIX. ker. Petur u. 7. szám alatt.

WEKERLEI SÉTÁK – MŰVÉSZET LÉPTEN-NYOMON
A séta során a műemlékvédett Wekerletelep látnivalói mellett az útvonalon helyi művészek produkcióival találkozhatunk.
A sétákra jelentkezni és regisztrálni a www.wekerleisetak.hu oldalon lehet.
Séták időpontjai: 10.00 óra és 15.00 óra
Séták kiindulási helyszíne: Wekerlei Társaskör irodája (XIX. ker. Kós K. tér 10.)
Séták részvételi díja: 2 500 Ft/fő – támogatói jegy, mellyel a WTE munkáját segíti

A WekerleFeszt támogatói: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata, Wekerlei Kulturális Közhasznú Alapítvány (WEKKA)
Együttműködő partner: Wekerlei Társaskör Egyesület

A részvétel a kétnapos rendezvény programjain díjtalan, kivéve a vasárnapi Wekerlei Sétákat!

WKK