PROGRAMAJÁNLÓ  2019. február 27.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szemétszedés a Mont Blanc csúcsán – avagy 3 800 méter ereszkedés az első kukáig

Zichó Viktor, Kovács Benedek és Török Bence hegymászók vetített képes előadását láthatják az érdeklődők a Wekerlei Kultúrházban március 30-án, szombaton 16.00 órától.

mont-blanc

Mit csinál 12 fiatal egy menedékházban 4 300 méter magasan? Söprögetnek. Miért kell ott söpörni? Hogyan kerül a szemét a hegyre, és hogyan kerül le onnan, ha a kukásautó hólánccal sem tud feljönni.

Minden hegymászó szeretne feljutni a Mont Blanc 4 808 méter magas csúcsára. Sőt, a mászókon kívül az átlagemberek bakancslistáján is állandó szereplő ez a hegy. A legnépszerűbb Gouter útvonalon egymást érik a hegyi vezetők csoportjai és a vezető nélküli mászók. A forgalom miatt újabb és nagyobb menedékházak épültek a hegyen, az alsó szakaszon felvonó és vonat közlekedik, ami még nagyobb tömeget csábít a hegyre. Érdemes-e ilyen körülmények mellett klasszikus, önellátó stílusban mászni? Vissza lehet fordítani a tömeggel járó, részben akaratlan természetkárosítást? A kérdésekre választ kaphatunk a fiatal hegymászók személyes élményein alapuló előadáson.
A részvétel díjtalan!

WKK