PROGRAMAJÁNLÓ  2019. március 29.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Testünk a csoda

Interaktív kiállítást láthatnak óvodások és kisiskolások, illetve más érdeklődők az emberi test rejtelmeiről, a KMO Művelődési Házban április 8-10-én 9-18, 11- én 9-14 óra között.

test-csoda

A testünk működését játékosan, érdekes információkkal bemutató utazó tárlaton az anatómiai ismereteken kívül rengeteg érdekesség és fontos tudnivaló is helyet kap. A gyerekek megismerkedhetnek többek között a helyes táplálkozással, az egészséges életmóddal, a higiéniai szabályokkal és még elsősegélynyújtási ismeretekről is szerezhetnek információt az izgalmas, különleges anyag keretében. Egy-egy testi funkciót játékos eszközök segítségével is megismerhetünk.

Interaktív eszközök: szívpumpa, szív-pingpong, hormonrakéta, májraktár, emésztőpálya, idegsejt ragyogás, izomszalag emelő, robotkar irányítás, immun dobáló, villámló agy, immun várvívás, bújócska az erekben, táplálékválasztó, tüdő ventilátor, csontrakodó, idegrendszer autópálya, finanszírozás, interaktív eszközök.

Bemutatott szervrendszerek: szív- és érrendszer, tüdő- és légzőrendszer, agy- és idegrendszer, máj- és kiválasztó rendszer, váz- és izomrendszer, gyomor- és emésztőrendszer, bőr- és immunrendszer, hormonrendszer.

A korábban már a KMO-ban látott kiállítás továbbfejlesztett tárlata lesz az áprilisi, ezért azoknak is érdemes lesz ellátogatni újra, akik néhány éve már találkozhattak ezzel a kiállítási anyaggal.

KMO