PROGRAMAJÁNLÓ  2019. november 29.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szín(en)ergiák

Ingyenes koncerttel egybekötött kiállítást rendeznek 2019. december 9-én 16 órától a KMO-ban, az „Úton van a Cziffra Központ” országos kulturális road-show keretében. A kiállítás 2020. január 10-ig látható.

szinenergiak-meghivo

A Budapesten épülő Cziffra Művészeti Központ küldetését kívánja bemutatni az idén nyár elején útjára indított kulturális road-show, amely – a leendő Központtal együtt – nem kisebb feladatra vállalkozik, mint bemutatni a magyar kultúra szerves részévé vált roma kultúra értékeit és sokszínűségét.

A KMO Művelődési központban rendezendő, Szín(en)ergiák című képzőművészeti kiállítás merítést ad a jelenleg alkotó, roma származású, magyar képzőművészek alkotásaiból, melyek ugyanazt a változatosságot és kiemelkedő minőséget tükrözik, mint amit a napjainkban legelismertebb, nem cigány képzőművészek képei közvetítenek.

A kiállításhoz kapcsolódó koncert neves fellépője a nemzetközileg elismert Romengo együttes. A KMO-ban hallható előadás különlegessége, hogy Szinetár Dóra énekesnő is csatlakozik a formációhoz, és közösen keltenek életre roma gyökerekhez visszanyúló dalokat.

KMO