KÖZLEMÉNYEK  2023. február 27.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Barnakőszén-program a lakosságnak

A kialakult energiakrízis okozta nehézségek áthidalása érdekében indította el a kormány a magyarországi barnakőszén-programot, lehetőséget adva a lakosságnak hazai barnakőszén elérhető áron történő megvásárlásához.

A lakossági megrendelések teljesítésére az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. felkészült, amit nagyban segített az előzetes igények felismerése során a közel 800 önkormányzat visszajelzése.

Az igénylők részére az Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.
 
A Belügyminisztérium lehetőséget teremt azoknak is, akik nem rendelkeznek interneteléréssel és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a megrendelés lebonyolításához. Ezen igénylők az önkormányzat ügyintézőjének segítségével tudnak megrendelést leadni. Fontos hangsúlyozni, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.
 
A megrendelés lebonyolítása érdekében készítettek egy megrendelőlapot, amely a weboldalon (https://hazaiszen.hu) az alábbi útvonalon érhető el: Árak/Önkormányzati megrendelőlap magánszemélyeknek.

További kérdésekkel kapcsolatban a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda Szociális Csoportjához lehet fordulni, a 06-1-347-4636-os telefonszámon.

szen