KÖZLEMÉNYEK  2014. szeptember 01.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Úszástanfolyamok a Kispesti Uszodában

Szeretettel várja a kikapcsolódni vágyókat, úszókat és úszótanfolyamokra jelentkezőket a Kispesti Uszoda. 

uszas

Uszodánk 1988-ban nyitotta meg kapuit. Befogadóképessége 480 fő, szekrényrendszer és közös öltözők biztosítják vendégeink kényelmét. Az uszoda kiváló közlekedési csomópontban, a 3-as metróvonal végállomásánál, a ferihegyi gyorsforgalmi út melletti kis erdő szélén található. A belépőjegyek és bérletek számtalan módozata kedvező feltételeket nyújt mindenki részére.

Az úszótérben egy 33,3 méteres 27 ⁰C-os, valamint egy 16 x 8 méteres 31⁰C-os tanmedence várja az úszó, és úszni tanuló vendégeinket.

Úszástanfolyamok a Kispesti Uszodában
Úszótanfolyamainkra 5 éves kortól várjuk a jelentkezőket. A tanulókat kezdő, középhaladó, haladó csoportba osztjuk be az úszástudásuk felmérését és a szülővel történt egyeztetést követően.
A tanfolyamok hétfő-szerdai, illetve kedd-csütörtöki csoportbeosztás szerint zajlanak 16-, 17-, illetve 18 órai kezdéssel, illetve külön szombati csoporttal.
A tanfolyami óra 45 perc foglalkozásból és 15 perc játékból áll. Az oktatásban részt vevő gyerekek szüleit, hozzátartozóit kedvezményes uszodabérlettel is próbáljuk úszásra, illetve kikapcsolódásra, lazításra, pihenésre csábítani.

Kezdő csoport
A kezdő csoportban a vízhez szoktatás első lépéseitől jutnak el a gyermekek (és a felnőttek) optimális esetben addig, hogy tavasszal már 20-30 métert tudnak lábtempóval és hátúszásban végrehajtani, akár a mély vízben is. A foglalkozások döntő hányada értelemszerűen a tanmedencében történik, a tavaszi hónapokban nyílik először lehetőség – a fejlődés eredményeként – a mélyvizes első próbálkozásokra.

Középhaladó csoport
A középhaladó csoportba már valamely úszásnem alapfokú ismerete szükséges, mivel az órák legalább 50%-a a mély vízben zajlik. Ebben a csoportban folytatódik az új ismeretek, úszásnemek oktatása, valamint az eddig elsajátítottak gyakorlása.

Haladó csoport
A haladó csoportban már csak a mély vízben folyik az oktatás. Az ide jelentkezők már 2-3 úszásnemben megbízhatóan úsznak a mély vízben is. Itt az úszótechnika javítása, a hiányosságok pótlása, a folyamatos (5-10 perc) úszás képességének elérése, vagyis az állóképesség alapszinten történő fejlesztése a cél.
Természetesen törekszünk arra, hogy a gyermekek a tanulási folyamatot ne érezzék munkának, kötelező tevékenységnek, hanem örömmel, jókedvűen tanuljanak. Az elmúlt évek-évtizedek tapasztalatai alapján állíthatjuk, hogy ez általában így történik, szeretnek tanfolyamainkra járni a gyerekek. Minden hónap utolsó úszásán tartunk nyílt bemutató órát a hozzátartozók részére, jelképes összegű belépődíjjal.

Egyéni úszásoktatás gyerekeknek, és felnőtteknek!
Egyénre szabott intenzív úszásoktatást tartunk gyerekeknek (6 éves kortól) és felnőtteknek egyaránt, egész évben folyamatosan, személyes időpont egyeztetéssel.

BABA-MAMA úszás és hétvégi tanfolyamok gyermekeknek
Szombatonként is mindenkit szeretettel várunk!
8.30-kor babaúszás és lubickoló kisgyermekeknek, 11 órakor gyermek kezdő, és haladó órát tartunk.
A babaúszás általános célja a speciális motorikus fejlesztés, és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthetnek a kommunikáció, a bizalom, és a szeretetteljes kapcsolattartás terén.
12 órától a felnőtt úszástanfolyamot tartunk, kezdőknek, és haladóknak tudásszintnek megfelelő csoportban!

Címünk: 1191 Budapest, Simonyi Zsigmond utca 31.
Telefon és fax: 280-6095
E-mail: uszoda@kispest.hu
Webcímünk: www.kispestiuszoda.hu
Nyitva tartás:
hétköznap 6-21 óráig
hétvégén és ünnepnapokon: 7-19 óráig.

kispesti uszoda