HÍREK  2022. július 21.      1,344
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Több önkormányzati lakás újult meg

Újabb önkormányzati lakást újított fel Kispest Önkormányzata. A Fő utcai, 53 négyzetméteres ingatlant csütörtökön tekintette meg Gajda Péter polgármester és Varga Attila alpolgármester.

Több önkormányzati lakás újult meg
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az egyik legégetőbb kérdés a kerületben a lakhatás, éppen ezért próbálunk mindent megtenni azért, hogy azokat az önkormányzati lakásokat, amelyeket tudunk hasznosítani, felújítsuk és visszaadjuk a kispestieknek. Most 7 ilyen lakást újul vagy újult meg, ezek közül az egyik ez a Fő utcai ingatlan – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester. További 6 lakást tervezünk még felújítani idén, valószínűleg rendkívüli bérbeadással fogjuk kiadni ezeket, hiszen nagyon sokan igényeltek úgynevezett krízislakást. 30-35 nehéz helyzetben lévő család vár arra, hogy megoldjuk a lakhatási problémáját – tette hozzá a polgármester.

A tervek szerint ide egy nehéz anyagi körülmények között élő és rossz egészségügyi állapotban lévő négytagú család fog beköltözni, ők már nagyon várják, hogy birtokba vegyék a megújult ingatlant – mondta el Varga Attila alpolgármester.

A Fő utca 23. szám alatti egy plusz két félszobás lakás több mint hétmillió forintból újult meg. Az önkormányzat idén 77 millió forintot különített el a költségvetésben lakásfelújításra. A Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) költségvetésében ingatlan felújításra 30 millió forint áll rendelkezésre.

A kispesti lakásállomány egyelőre nem tud gyarapodni, felújítás után a megüresedett lakásokat lehet újra kiadni. Bérlakás-építési program indításához jelentős állami segítségre lenne szükségük az önkormányzatoknak. Összességében mintegy 700 önkormányzati lakás van Kispesten (2020-as adat), ezek közül sok terhelt, a bérlők milliós tartozásokat halmoztak fel, így nem lehet kiadni azokat, előbb rendezni kell a tartozásokat.