HÍREK  2023. január 23.      393
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kosztolányival a kultúra napján

Akarsz-e játszani? címmel a  Kaláka együttes és Máté Gábor színművész, rendező Kosztolányi-estjét láthatta-hallhatta a közönség a magyar kultúra napján a KMO-ban.

Kosztolányival a kultúra napján
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A kitűnő zenés, irodalmi összeállítás Kosztolányi Dezső verseire írott dalokból, valamint Kosztolányi publicisztikai írásaiból és egy Esti Kornél-novellából állt. A dalokat a kétszeres Kossuth- és Prima Primissima díjas Kaláka szólaltatta meg, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor pedig a prózai műveket adta elő. A KMO 100 éves születésnapjára szervezett rendezvénysorozat ezzel az irodalmi és zenei csemegével vette kezdetét.

A munkásotthont, amely közöségi adományokból, felajánlásokból épült, 100 évvel ezelőtt, 1923-ban adták át. Az elmúlt évek alatt az intézmény neve és fenntartója többször változott, küldetése viszont ugyanaz maradt: szolgálni Kispest és az itt lakók művelődését.

A 100 éves KMO a centenáriumra több különleges programmal is várja a kispestieket 2023 első felében. A koncertek, irodalmi estek, filmvetítések, művelődéstörténeti előadások sorából is kiemelkedik a KMO 100 – A KMO Kulturális Hete című rendezvénysorozat május 15–21. között.