HÍREK  2023. február 01.      2,305
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kamiont húzott a 70. születésnapján Nick Árpád

Egy 18 tonnás kamion foggal elhúzásával búcsúzott a nyilvános szerepléstől a hat Guinness-rekorderes Nick Árpád, Kispest szeretve tisztelt polgára, Magyarország egyik legerősebb embere a hetvenedik születésnapján a Bóbita óvodások és a Vass iskolások körében ma délelőtt.

Kamiont húzott a 70. születésnapján Nick Árpád
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Hatalmas izmai alatt érző szív dobog. Szívén viseli az idősek, a gyerekek, a fiatalok sorsát, de imádja az állatokat is. Nem ismer lehetetlent. Karrierje során legalább 2 millió tonnát mozgatott már meg. Bármit képes a fogai között elhúzni, meghajlítani. Nevét ismerik a világon mindenhol, nem kell őt senkinek bemutatni. De most megígérte, eljött az ideje, pihenni fog – adott rövid ismertetőt az erős emberről Nick Árpád jó barátja, a korábban a Bóbita óvodában dolgozó Gábori Anikó. 

Nick Árpi nem tétlenkedett eddig sem a hétköznapokban, hiszen a Kispesti Segítő Kéz Gondozó Szolgálat különböző tagintézményeiben rendszeresen megmozgatja az ott lévő időseket, de a fiatalabb korosztálynak is tartott programot önkormányzati rendezvényeken, például a Kihívás napján is aktív résztvevője az eseményeknek. Nem ismer lehetetlent, szerinte csak akarni kell. Az ő személye példa arra, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha nehezebb az életünk – mondta a programot konferáló Vinczek György alpolgármester.

Ha a családom, a fiam, a kedvesem, a szeretteim, a kispestiek mellettem vannak, akkor nagyon erős és mindenre képes vagyok. Negyven éve élek Kispesten, mindenkitől csak szeretet, odafigyelést kaptam, az önkormányzat is mindig mellett állt. Ez a mai produkció, az erőnléten túl fejben dőlt el, hiszen a korábbi 138 kilogramm helyett ma már alig érem el a száz kilót, a testem megkopott, mindenhol fáj. Mégis nagyon meg akartam mutatni ezt a produkciót, most talán utoljára, és megcsináltam. De a lehetetlen legyőzésénél sokkal fontosabb, hogy legyen nyugodtság ebben az országban, de a világon mindenhol. Mosollyal legyenek tele az óvodák, a gyerekek ne lássanak rosszat – hangsúlyozta a születésnapos erőember.

Az utolsó nyilvános produkció után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt.

Nick Árpi húzott már el foggal 234 tonnás katamarán hajót, 309 tonnás kompot, egy Boeing 737-es repülőt, „szkanderezett le” 20,8 tonnás kamiont, hajlított meg csupasz kézzel öntött vasrudat, és de a 65. születésnapján újabb rekordot állított fel: mellkasának hegyezett kard segítségével egy 18,2 tonnás tűzoltóautót tolt el 1,5 méterre.