HÍREK  2023. szeptember 14.      1,672
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közbiztonság és parkosítás

Közösségi tervezéssel újulhat meg a Lehel és az Eötvös utcai háztömbök közötti terület. A mai első lakossági fórum fő témája a közbiztonság volt; a lakók változást akarnak.

Közbiztonság és parkosítás
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Bevezetőjében Kispest polgármestere elmondta a megjelenteknek: az itt lakók keresték meg közterületi parkrendezési és közbiztonsági problémáikkal, azzal, hogy hajléktalanok, drogosok jelentek meg a területen. A mostani az első alkalom, amikor a közösségi tervezés keretében az itt élők elmondhatják problémáikat, panaszaikat, és javaslatokat, ötleteket adhatnak, hogyan nézzen ki a két utca közötti közterület, milyen intézkedéseket szeretnének azért, hogy biztonságban érezzék magukat. Gajda Péter hangsúlyozta: az önkormányzat számára fontos, hogy közösen találjanak megoldást a problémákra, ezért jelentek meg a fórumon a kerület közrendjével, biztonságával és tisztaságával foglalkozó szakemberek.

Varga Attila alpolgármester a lakógyűlés és a következő találkozók menetrendjét ismertette: az önkormányzat várja az ötleteket, észrevételeket a háztömbök közötti közterület rendezésére, ezeket a városháza, a Közpark és rendvédelmi szervek szakemberei megvizsgálják, ezt követik majd az egyeztetések, hiszen végül az önkormányzattal közösen eldöntött fejlesztések valósulnak meg.

Kispest rendőrkapitánya elmondta, hogy a rendőrség nagyon leszabályzottan dolgozik, nem mindig van intézkedési jogalapja a rendőrnek. Krammer György ezredes az itteni körzeti megbízott szakértelmét ajánlotta a lakók figyelmébe, és kérte, hogy probléma esetén hívják a 112es számot. Egyben jelezte, a járőrszolgálat is kiemelten figyeli majd a környéket.

A Közpark Kft. vezetője arról beszélt, hogy a tavalyi év folyamán az önkormányzat felmérette az összes játszóteret, és még az év vége felé lefolytatták a közbeszerzési eljárást az összes kispesti játszótér felújítására, karbantartására. Ezek közül jó néhány már megvalósult idén, most ez a terület került sorra.

A Lehel és az Eötvös utcai lakótömbben élők szeretnék, ha megszűnne a randalírozás, a drogozás és a drogárusítás, eltűnnének a hajléktalanok, megoldódnának a parkolási gondok. Azt akarják, hogy rendezett, családbarát környezet legyen napközbeni és éjszakai hatósági ellenőrzéssel, járőrözéssel, javuljon a közvilágítás, az önkormányzat telepítsen térfigyelő kamerát, elkerített, gondozott, parkos terület és játszótér legyen a házak között. A közös gondolkodás és ötletelés folytatódik.