HÍREK  2023. szeptember 20.      1,300
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt a Szociális Centrum

Születésnapi találkozót tartott a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC) ma délután a Városházán: az intézmény elődje, a Családsegítő Szolgálat 25 éve kezdte meg működését Kispesten.  Az egykori és jelenlegi munkatársak együtt ünnepeltek az önkormányzati vezetőkkel és képviselőkkel, intézményvezetőkkel, a Polgármesteri Hivatal szakirodájának munkatársaival és a szociális területen működő szervezetek tagjaival.

Ünnepelt a Szociális Centrum
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Elsőként Vinczek György alpolgármester idézte fel az intézmény negyed százados történetét, a változásokat, a szakmai fejlődést, a szolgáltatási paletta bővülését, kiemelve a munkatársak lelkesedését a feladatok elvégzése során. Olyan, a centrumra és a dolgozóira jellemző fogalmakat emelt ki, mint az emberközpontúság, az igényesség, a csapatmunka, a kreativitás és a kapcsolatépítés. Egyben bejelentette: a polgármester javaslatára nettó 50 ezer forint jutalmat kap a KSZSZC minden munkatársa.

A Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) főigazgató-főorvosa a Forrásház létrejöttével kialakult kapcsolatot méltatta (a gondozási központban kapott helyet a KEI pszichiátriai szakrendelése, máig modellértékű az egészségügyi ellátást, a szociális gondozást és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását komplexen felvállaló intézmény). Úgy fogalmazott az egészségügy és a szociális terület egymásra van utalva. Szeretném, ha a jövőben is meg maradna a szoros kapcsolat – fogalmazott dr. Kumin Marianna.

Szigetvári Györgyné, a Nagyboldogaszsony Főplébánia Karitász szervezetének korábbi vezetője és Kökényesi Györgyné, a kispesti Vöröskereszt volt vezetője a két és fél évtizedes közös munkára, a közös programokra emlékezett. Mindketten felidézték a legutóbbi akciót, az ukrán menekültek segítését, amelyben együtt dolgoztak a Családsegítő Szolgálattal.

Vighné Vincze Erzsébet, a KSZSZC intézményvezetője arról beszélt lapunknak, hogy már a múltban is az volt a munkatársak törekvése, hogy összetartó, nagyon magas szakmai színvonalat képviselő csapat jöjjön össze Kispesten. Sikerült olyan munkatársakat találni magunk mellé, akik ebben nagyon hasonlóan gondolkodnak. Lehet, hogy szakmai tudásban még nem annyira stabilak, mint mondjuk azok, akik már 15-20 éve csinálják, de emberi hozzáállásban, szemléletmódban hozzánk hasonlóak, elképzeléseik illeszkednek a szervezeti kultúránkhoz. Nagyon sok új kezdeményezés jellemzi az új kollégákat, új energiák érkeztek velük, és ez a régieket is pezsdíti. Gondolkodunk tanoda létesítésén, és továbbra is a pályaorientáció felfejlesztésén valamilyen szinten. És nem utolsó sorban, ugyan még nem nyílt meg teljesen, de már elkezdett üzemelni a bútorraktárunk, ahol adományokat tudunk fogadni, és ezt szeretnénk felfejleszteni. Remélem, a jövő év elejére ez már stabilan működik majd az új telephelyen – sorolta a terveket az intézményvezető.