HÍREK  2023. november 14.      407
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A magyar nyelv napján a wekerlei klubkönyvtárban

Rendhagyó irodalomórára várták a magyar nyelv napja alkalmából a Wesley János Általános Iskola alsós diákjai ma délelőtt. A programon részt vett Gajda Péter polgármester és Gábor Ilona, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója is.

 

A magyar nyelv napján a wekerlei klubkönyvtárban
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Telephelybővülés miatt a képviselő-testület szeptemberi ülésén módosítottuk a KMO Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratát. Ennek oka, hogy 2023. augusztus 10-én a fővárosi önkormányzat átadta Kispestnek a XIX. kerület Kós Károly tér 15. szám alatti (korábban a Wekerlei Könyvtárnak is helyet adó) 35 négyzetméter alapterületű helyiségét, amelyet a továbbiakban a KMO a Wekerlei Könyvtár Klubkönyvtáraként használhat. Fontos volt számunkra, hogy ennek a helyiségnek az eredeti funkcióját vissza tudjuk adni, hiszen egy rövid ideig egy egyesület bérelte. A tervek szerint itt lesznek a könyvtár kulturális és ismeretterjesztő programjai, ennek egyik példája ez a mai esemény is – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

 

Petőfi Sándor 200 éves születésnapjára emlékezve, Koltai Istvánné Zsuzsa, wekerlei nyugdíjas önkéntes segítségével és közreműködésével a költő János vitéz című verses meséjét dramatizálták, mai nyelvre fordították, adták elő és játszották el interaktívan a gyerekekkel. A kicsik megtudhatták, hogy hogyan lett Kukorica Jancsiból János vitéz a sok érdekes kaland során.

 

Bár a könyvtári szolgáltatások továbbra is a Kós Károly tér 9. számú épületben maradnak, a könyvtár új tágasabb programhelyszínén gyermekprogramokat és a felnőtteknek szóló érdekes előadásokat tarthatnak majd – tájékoztatták az érdeklődőket Kocsisné Burkus Vénusz és Ékes Gáborné, Virginia könyvtárosok.