HÍREK  2024. május 29.      281

Kihívás Napja: negyedóra mozgás az egészségért, a közösségért

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Wekerlei Szakmai Egységében és a Tichy Lajos Sportcentrumban mozogtak idősek és fiatalok a Kihívás Napján.

  

Kihívás Napja: negyedóra mozgás az egészségért, a közösségért
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

A Tichy Lajos Sportcentrumban délig tartott az aktivitás. Törj ki a hétköznapokból! – idézte a Kihívás Napja jelmondatát reggeli köszöntőjében Vinczek György, a humán területet felügyelő alpolgármester. Gajda Péter polgármester a rendszeres mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. Mindketten jó hangulatú, kellemes mozgást kívántak a megjelenteknek.

Könnyed, a focipálya körüli egykörös gyaloglással/kocogással/futással (tetszés szerint) indult a program, a délelőtt további részében ugyancsak szabadon lehetett legalább 15 percet mozogni (célba rúgás, célba dobás, asztaliteniszezés, futás, kocogás, séta, kislabdahajítás). Volt közös tánc is a Pannónia iskola táncosaival.

Fekete Tibor sportszervezőtől megtudtuk: fiatalok és idősebbek összesen 236-an vettek részt a programon. A diákok a Pannónia és a Gábor iskolákból érkeztek, az idősebb korosztályt a Kispest Senior Egészségmegőrző Sportegyesület, a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Kispesti Nordic Walking Senior Club tagjai képviselték.

 

Kihívás Napja: negyedóra mozgás az egészségért, a közösségért
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat hagyományos mozgásos programján részt vett Vinczek György alpolgármester is. A megjelenteket Balázs Piroska igazgató köszöntötte.

A köszöntők után idén is Nick Árpád, kispesti erőművész 15 perces aktív, pulzusnövelő mozgatása következett ellátottaknak, dolgozóknak és vendégeknek. Mindenki Árpija vendégeket is hozott: a korábban versenyző, sportgimnasztikai sikereket is elért Orbán Éva és a Stella Family olasz dallamokkal andalította el, majd hívta táncba a résztvevőket. 

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.