Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület - D.A.P.E.

1196 Budapest, Hunyadi utca 173. fszt. 1.
Iroda: 1193. Csokonai utca 16. (szerdánként)

Nagy Éva elnök
Telefonszám: 06-20-447-97-74
e-mail: eva.nagy0527@gmail.com, dape@digikabel.hu

www.dape.hu 

A Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület 2006-ban alakult 15 fővel. Elsődleges célja, hogy dél-pesti régióban kiszűrje a kőrözött (eltulajdonított, forgalomból kivont, lejárt műszaki vizsgával rendelkező stb.) gépjárműveket, a kispesti önkormányzattal, a rendőrséggel, és egyéb illetékes szervekkel együttműködve, elősegítse a közrend fenntartását és a lakosság biztonságérzetének növelését.
Az idők során – mivel a kerület sokat tett, a kőrözött gépjárművek kiszűrésére a fixen telepített rendszámellenőrző rendszerekkel – a tevékenységünk súlypontja áttolódott.
Természetesen megtartottuk tevékenységünkben a gépjármű-felderítést, de kisebb súllyal, mint eddig, az erőinket prevencióra – az áldozattá válás megelőzésére – és a közlekedésbiztonság növelésére helyeztük át mely mellett figyelmet és időt fordítunk közterületi járőrszolgálatokra – gépkocsival, kerékpárral és gyalogosan is – tovább rendezvénybiztosításokra is.
Bátran keressen minket, aki tenni akar a kerület közbiztonságáért és ezért beállna Polgárőrnek, vagy akinek kérdése van, tanácsot kérne. Támogatók jelentkezését is szívesen fogadjuk.